Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Черно море ще отдалечава Левски от второто място
Автор: Екип Varna24.bg 09:32 / 27.02.2016Коментари (0)794
© Bulphoto
Ножът още не е стигнал дo кокала, но за Левски гостуването на Черно море днес ще отговори на ­поне два въпроса - подходящ ли е Стойчо Стоев за треньор на сините и дали отборът от "Герена" е похарчил залудо един милион лева за зимна се­лекция. Всъщност нещата са свързани, защото Стоев е един от хората, които орга­низираха харченето и го осъ­ществиха посредством фи­нансиране от горните етажи на клуба. Ако Левски не може да измъкне точица от Лудого­рец, което вече се доказа, и не може да бие Черно море където и да е, което предстои да видим, значи сините изоб­що не трябва да търсят при­чини за състоянието си някъде на друго място. Никакви лобита в БФС на други клубо­ве, никакви отнемания на 7 точки, никакви финансови кризи от миналата пролет, никакви, обигравания и напасвания на новите попълнения няма да важат като оправда­ние. Ако мачът на "Тича" не бъде спечелен, жалко за голе­мите приказки, за новите по­соки, за новия Управителен съвет, за новите собственици, за новите спонсори. Просто ще се окаже, че и с пари и без пари, че и с Батков и без него, че с треньор Стоев или с треньор Гонзо Левски си е все същият, макар и малко по-доб­ре организиран. Днес на "Тича" трябва да видим дали сините се развиват като отбор и да­ли Стоев се развива като треньор. Защото на "Герена" никак не е достатъчно да раз­бираш от тактика и да че­теш играта. Необходимо е да покажеш всичките си умения на специфично и много труд­но място. Така че може да се окаже, че Черно море е последният сериозен тест, след който да стане ясно дали Лев­ски ще продължи до края на се­зона в този си вид. А моряци­те не са отбор, който е по вкуса на Стоев, особено ако мачът се играе близко до бре­га.

За да изпълни целта и да запази поста си, специалистът е подготвил изненад­ващ ход в атака. Той смята да заложи на "фалшива девет­ка" на "Тича". Използваният срещу Лудогорец (1:2) в пър­вия пролетен кръг Венцислав Христов ще седне на пейката, а мястото му на върха на нападението ще заеме Франсис Нар. Почти сигурно Стоев ще има само тези две опции в предни позиции, тъй като Аденижи до вчера вечерта не бе уреден с картотека, а Менголо е контузен и не пътува за Варна.

Новата позиция на Нар ня­ма да е единствената промяна в състава на Левски днес. На левия фланг се очаква да стартира Мики Орачев. Това означава, че Божидар Краев ще изпадне от единайсетте, а по дясното крило ще дей­ства Роман Прохазка. Срещу Лудогорец словакът бе изпол­зван като бек, но не успя да се справи и имаше огромна вина за първото попадение на зеле­ните в мрежата на Йоргачевич. Затова Стоев е решил да пусне на "Тича" Сашо Александров. Партньор на Георги Ко­стадинов в центъра на тере­на отново ще бъде Мехди Бурабия, макар титулярният халф от есента - Джереми де Ноойер, вече да е готов за игра. В стартовите единайсете на сините ще има общо трима играчи, които са били при моряците - С. Алексан­дров, Бурабия и Александър Александров.

Домакините също ще изля­зат с доста променен състав спрямо гостуването на Сла­вия (0:0). В центъра на тере­на Никола Спасов няма да може да разчита на наказаните Стенио и Марк Клок. Затова се очаква там да действат Тодор Паланков и Георги Илиев. Първият бе централен защитник в "Овча купел", до­като капитанът игра като атакуващ халф. При това положение партньор на Пламен Николов в отбрана ще е новото попълнение Борислав Стойчев, който е бивш фут­болист на Левски. Най-веро­ятно в предни позиции Спасов ще заложи на Курьор на върха, а зад него ще е Маркович. Въ­зможно е обаче атаката да бъде водена и от Бакари, кой­то доскоро лекуваше конту­зия. Последната рокада в единайсеторката е свързана с изтърпелия наказание Райков. Той ще заеме позицията на ля­во крило, а Васев ще седне на пейката.

Черно море - Левски
13:00, стадион "Тича"

Вероятни състави:

Черно море: Китанов - Д. Георгиев, Стойчев, Николов, Венков, Паланков, Г. Илиев, Романов, Маркович, Райков, Курьор

Левски: Йоргачевич - С. Александров, Лукин, Ал. Александров, В. Минев, Бурабия, Г. Костадинов, Прохазка, Бедоя, Орачев, Нар


Още по темата: общо новини по темата: 13
29.02.2016
27.02.2016
27.02.2016
27.02.2016
27.02.2016
26.02.2016
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: