Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Емил Велев: Най-грубият футбол се играе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 09.03.2016Коментари (0)19100
© Bulphoto
На този стадион правила май няма и всичко е позволено, немее Кокала
Човекът на момента в "А" група безспорно е Емил Велев. Опитният спец вдигна на крака Монтана и отборът се оказа препъникамък за всички свои съперници. През уикенда Кокала сътвори шоу и на "Тича", където беше изгонен при 1:1 с Черно море. Ето ексклузивния коментар на Емил Велев за случилото се във Варна.

- Г-н Велев, какво се случи на "Тича" срещу Черно море?
- Аз съм фен на Левски и това провокира публиката. От там дойдоха повечето проблеми, през целия мач ме псуваха и обиждаха. Зад скамейката имаше фен, който от край време го знам, че стои и крещи, обижда и свири. Все едно е да има вувузели в публиката и да свириш, което е забранено. Но явно, че във Варна това се позволява, което е доста смешно.

- Какво стана, че ви изгониха?
- Проблемите не бяха само с мен, но и с моя син, който беше в публиката. Той е бил наплют от някакъв фен на Черно море. И то във "вип" ложата, както се сещате там вече такава не съществува. Ужасно е поведението им, даже и свидетел може да ви каже Румен Панайотов - президентът на клуба. Но не в това е работата. Много е трудно, аз оправдавам и съдиите, защото там се играе и се свири много трудно. Просто трябва да им угаждаш на футболистите непрекъснато през 90-те минути на "Тича", защото те симулират, падат, стават. Най-грубият футбол се играе във Варна. В това съм убеден, няма друг такъв стадион.

- А защо реално ви казаха да напуснете?
- В 85-ата минута Коконов беше изблъскан в гръб с две ръце от халф на Варна и Иван падна върху мене. Аз просто направих една крачка напред извън очертанията на треньорското поле и казах: "Мартине (б.а., съдията Мартин Стоименов), това не е ли за жълт картон?" При което четвъртият рефер Иван Вълчев дойде и в микрофона каза на главния съдия, че трябва да напусна зоната, да бъда изгонен.

- По телевизията се видя, че казвате нещо към публиката?
- Казах, защото към мен полетяха бутилки с вода, това нормално ли е? В процеса на тръгването към "прекрасния" вход и съблекалните във Варна просто минаваш през една плеяда от псувни, храчки, хвърляния на бутилки и подобни предмети, за да си стигнеш до тунела.

- Имаше ли обиди от феновете на Черно море?
- Не съм използвал такива думи досега, така че няма как да ги възпроизведа отново.

- Имаше ли намеси от част от ръководството на Черно море, опитаха ли се да ви помогнат да излезете без проблеми.
- Те стояха спокойно, нямаше проблеми за тази гледна точка и полицаите се държаха нормално, не са видели нещо фрапантно или пък аз да не съм искал да напусна. Напротив, аз първо исках обяснение от съдията, получих някакво и си тръгнах.

- Имаше ли конфликтна ситуация с четвъртия съдия Иван Вълчев?
- Не, той в неговото си право е така, доста често ми правеше забележки да се прибирам в зоната, което аз правех непрекъснато. Не съм прекалявал и да стоя само там. Виждате, и е Европа понякога треньорите стоят извън линията на половин метър, но не влизат в терена. Но така са решили и така са направили, но пак ви казвам, че обстановката на "Тича" беше взривоопасна особено с всичките псувни и всичките неща, които по техен адрес също бяха. А какви псувни имаше срещу съдиите, пак не мога да ви ги възпроизведа.

- Всичко това беше ли описано в доклада на делегата след края на мача?
- Не мога да знам. Вие сте журналисти, вие следите това нещо. Какво е описано и как е описано, нямам представа.

- За първи път ли имате проблеми с публиката във Варна?
- Не за първи път там стават такива неща. Когато мачът им е много закучен, използват всички средства, за да го спечелят. Имаше един техен футболист чужденец - Стенио, най-малкото 5-6 пъти удари наши с лакът при игра за висока топка. Аз мога да извадя такива моменти, където не са санкционирани или поне не са видени. И голът стана по един начин, той вкара топката заедно с Коконов в нашата врата, може да питате играчите.

- След мача Никола Спасов каза, че едва ли не сте му били върху главата, това вярно ли е?
- Аз мисля, че разстоянието между скамейките е доста осезаемо. Не знам защо Спасов е казал така, по принцип очите на страха са големи, така че може да съм му се видял някакъв исполин. Ние сме приятели с него и си говорим, коментираме си разни неща. Каква е била връзката с мен и с мача, че не знам. Ами аз мога да посоча, че и той доста често нарушаваше зоната си за стоене.

- Важността на мача с оглед на това, че и на двата отбора им трябваха точките, ли предизвика всичките емоционални моменти в него и след него?
- Аз смятам, че вие може да направите разлика във Варна как се играе и когато този отбор се появи в провинцията, или в София как играе. Аз мисля, че има коренна разлика.

- Можехте ли да спечелите мача?
- Ако имахме малко повече късмет при положението на Здравко Лазаров, щяхме да бием. Просто топката трябваше да влезе в мрежата и щяхме да победим, но пък от друга страна, ако те бяха вкарали дузпата, може би те щяха да спечелят.

- Харесва ли ви пролетният облик на Монтана?
- Ние изглеждаме по друг начин, по-непримирими, повече показваме характер, но това е въз основа и на хората, които бяха привлечени, 6-7 човека нови, които имат доста мачове в "А" група, и то в добри отбори.

- Има ли промяна и във вярата им, в това, че могат да печелят такива трудни срещи?
- Засега още не може да изпитаме това чувство на победата, но се надявам в скоро време и това да стане, защото основното, което се промени във футболистите, е, че започнаха да си вярват и в качествата и че могат да играят добър футбол. Както видяхте, във Варна играхме с четирима нападатели нито сме се затваряли, нито нищо.

- Успяхте ли да промените според вас поведението и отношението на другите отбори вече към Монтана?
- Да ви кажа честно, за това не мисля, но ако някой има намерение да подценява Монтана, това си е за негова сметка.

- Предстои много труден и тежък мач с Локомотив, как се бие такъв отбор?
- Веднага го видяхме Локомотив Пловдив променен с идването на Илиан Илиев. За неговите качества няма какво да казвам, той е доказан треньор в България. Труден ще бъде от гледна точка на това, че притежават много опитни футболисти и точно в такива ситуации те знаят какво да направят. Виждате, че там играят Тунчев, Котев, Камбуров, Ванчо Траянов и Гъргоров, все хора, които са били шампиони и знаят как да играят в такива мачове. Това са футболисти, които винаги могат да направят от нищо нещо.

- Спасение в "А" група ли ще гоните, или нещо по-сериозно?
- Мечтите са безплатни, но ние сме реалисти все пак и си гледаме в нашата паница. Целта, която си бяхме поставили след моето идване, е да изпреварим поне един отбор. Това ни е целта, а какво ще стане накрая, доста трудно би се предвидило от някого, защото и Пирин е стойностен отбор, и Локомотив има нов облик.

- В България най-обсъжданата тема е проектът висша лига, вие какво мислите?
- За мен е трудно достижима идея, но сама по себе си е много добра. Все пак, ако стане, ще бъде даден шанс на отбори, които покриват нужните изисквания. За мен едно първенство по-малко от 14 отбора не е хубаво, оптималният вариант е от 14 или 16 отбора.

Източник: в. "7 дни спорт"


Още по темата: общо новини по темата: 4
09.03.2016
08.03.2016
06.03.2016
06.03.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: