Обявиха новия формат на "А" група, срокът за лицензиране изтича след 8 дни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 22.04.2016
1799
В началото на юни ще стане ясно дали А група ще има нов формат (б.а. - Висша лига) и какъв точно ще е той. БФС вече е изпратил анкет­ни карти на 29 клуба от елита, Б и В групите.

Както Plovdiv24.bg вече написа, основните критерии са три - банко­ва гаранция от 1,5 милиона лева, осветление и подхо­дящи терен и база.

Срокът за лицензиране е 30 април.

От холандската фирма, която се зае с из­работването на подходящия модел за Висша лига у нас, са се спрели на диви­зия с 16 отбора и плейофи - първа и втора осмица, както е в полската Екстракласа, твърди "Тема спорт".

Новият сезон ще започне на 16 или 23 юли. Извън тимове­те от А група готовност за покриване на критериите и участие вече са заявили Созо­пол, Нефтохимик, Ботев Враца, Етър и Несебър.

Екс­пертите са готови и с фор­мат при 14 клуба. По-малко обаче едва ли ще са, заявиха от централата.

Бланка за Висшата лига е пратена и на ЦСКА. БФС оба­че предлага невъзможен ва­риант за армейците. Клубът се намира в процедура по несъстоятелност, поради което дори и да кандидат­ства за лиценз, няма как да покрие критериите за учас­тие в професионалния фут­бол.

От "Иван Асен II" 26 бяха категорични, че бъдещето на Висшата лига ще е ясно в първите дни на месец юни или последните на май.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).