Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черно море се размина с финал след загуба от Ботев (Пд)
Автор: Екип Varna24.bg 15:34 / 13.05.2016Коментари (0)1384
© ПФК Ботев Пд
Юношите на Ботев от набор 2001 напомниха за себе си и разгромиха с 3:1 Черно море в решителен мач от груповата фаза на турнира SKF "Meet The World". Надпреварата се провежда в Сопот, а мачовете се играят на централния стадион в родния град на Иван Вазов.

"Моряците" се нуждаеха само от точка, за да се класират за финала, след като момчетата на Стефан Стоянов стартираха с неубедителен хикс срещу Берое. Във втория си мач "жълто-черните" разгромиха с 9:0 домакините от Металик. Варненци записаха две победи в първите си два мача - с 6:0 над Металик и 2:1 над Берое, въпреки че изоставаха в резултата.

В прекрасното слънчево време над Сопот "канарчетата" надиграха тотално своя съперник, който миналата година успя да спечели турнира именно с победа над Ботев с 1:0. Днес обаче "жълто-черните" не оставиха шанс на варненци и освен отбелязаните три гола създадоха още куп положения пред противниковата врата.

С този мач възпитаниците на Стефан Стоянов напомниха за себе си, след като в последните седмици демонстрираха неубедителна игра и записаха някои слаби мачове в Елитната група. "Жълто-черните" показаха атакуващия си стил, съпътстван с огромен превес в притежанието на топката и разнообразие в атакуващ план.

В първите 30 минути от двубоя доминацията на пловдивчани бе толкова осезаема, че гостите от морската столица рядко минаваха центъра на терена. Още в първата минута Кристиан Добрев се измъкна по лявото крило и стреля, но над вратата. Последваха две центрирания към вратата на "зелено-белите", които бяха отразени от стража и защитниците пред него. В 10-ата минута Иван Василев бе фаулиран в наказателното поле на Черно море, но главният съдия подмина нарушението срещу нападателя.

В 13-ата минута Димитър Пройчев изпълни свободен удар от 20 метра, но вратарят се намеси добре и улови. В 14-ата минута ботевистите сътвориха първия си голям пропуск, след като Крис Добрев се разходи през няколко защитници на "моряците", пусна топката покрай вратаря и шутира, но притичал защитник блокира удара. В 16-ата минута "жълто-черните" имаха нови претенции за дузпа, след като Димитър Тонев падна в наказателното поле след съприкосновение с противников състезател, но и тази ситуация бе подмината от рефера.

Така се стигна до 20-ата минута, когато резултатът бе открит. Топката бе центрирана към половината на "моряците", Иван Василев свали към Димитър Тонев и нападателят с хладнокръвен удар покрай вратаря се разписа за 1:0. Малко преди края на първата част Димитър Пройчев центрира от свободен удар, вратарят на варненци остана под топката и тя попадна в Иван Василев, но кълбото бе трудно за отиграване и атакуващият футболист прати топката над опразнената врата.

След почивката "канарчетата" продължиха да диктуват случващото се на терена, но "зелено-белите" заиграха по-активно в атакуващ план и поизравниха играта. В 33-ата минута капитанът на "моряците" Мартин Минчев пробва изненадващ удар от ъгъла на наказателното поле, но Марио Усков внимаваше и изби. В 40-ата минута Усков отново бе на правилното място и отрази удар от 15 метра. В 45-ата минута Кристиан Добрев центрира отдясно и топката се насочваше към Димитър Тонев, който бе останал на празна врата, но защитник изби в последния момент.

В 48-ата минута момчетата на Стефан Стоянов стигнаха до втори гол. Кристиан Добрев премина като на парад през няколко "зелени" защитници и пусна наляво към Станислав Шопов, който на свой ред залъга бранител и с точен удар в долния десен ъгъл на вратаря покачи на 2:0. "Жълто-черните" явно решиха, че са си свършили работата и само секунди по-късно бяха наказани. След изпълнението на центъра "моряците" организираха бърза атака, която свари неподготвена "жълто-черната" отбрана и с удар на Иван Жечков от близка дистанция резултатът стана 2:1.

Седем минути по-късно интригата бе убита с великолепен гол на Габриел Земярски. Благовест Данчев пусна пас зад гърба на отбраната на Черно море към Кристиан Добрев, крилото овладя и центрира в наказателното поле, топката бе избита и попадна в Габриел Земярски, който с прекрасен удар в горния ляв ъгъл подпечата успеха на ботевистите. До края на мача "зелените" разчитаха на изсипани топки към наказателното поле на Ботев, но отбраната на "канарчетата" се справи с атаките.

По този начин Ботев се класира за големия финал, където ще срещне победителя от другата група. Съперникът на "канарчетата" ще стане ясен по-късно днес, когато в решителен мач се изправят Левски и Локо (Пловдив), като тимът взел три точки ще се изправи срещу "жълто-черните". Финалът е в събота от 12:30ч.


Още по темата: общо новини по темата: 153
04.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
24.10.2016
18.10.2016
17.10.2016
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: