Министър Кралев откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:25 / 14.05.2016
1084
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в церемонията по официалното откриване на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Сред представителните гости бяха още председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Хрисов, председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев и президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

"Няма как да не се радвам, че за втора поредна година Варна е домакин на световен спортен форум от толкова висок ранг. Благодаря на държавата и конкретно на Министерството на младежта и спорта, както и на организаторите от БФ Гимнастика, с които работим в изключително успешно партньорство. Пожелавам успех на всички финалисти", сподели кметът Иван Портних.

Йордан Йовчев подчерта повишената конкуренция и брой на участниците в тазгодишното издание на Световната купа и благодари на министър Кралев и Портних са подкрепата при организирането на състезанието.

"За страната ни е важно, че сме домакини на форуми с такъв ранг. Ние си имаме спортна звезда в лицето на Йордан Йовчев, но тези международни купи могат да послужат като стимул за младите и децата да се насочат към спортната гимнастика в частност, и към спорта като цяло. Това е смисълът на подобни мероприятия. Най-важното е да накараме децата да вляза в залата, да спортуват, за да имаме здраво поколение. Приканвам всички жители и гости на Варна да дойдат в залата, за да се насладят на високата класа на участниците", сподели министър Кралев.

След представянето на 25-те държави, които имат състезатели на Световната купа, ансамбъл "Одесос" при ОД на МВР-Варна с ръководител Радослав Иванов изпълни традиционен български танц. Духовият оркестър на военноморските сили на Република България, с диригент капитан 3-ти ранг Мирослав Трифонов и курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" също участваха в церемонията.

Днес следобед започват финалите на земна гимнастика, кон с гривни и халки при мъжете. В последната дисциплина ще имаме и българско участие. Исус Маринов изигра великолепно съчетание в квалификациите и ако повтори изпълнението си, но с по-добро приземяване, има реални шансове за място в топ 5.

При дамите ще се проведат два финала - на прескок и смесена успоредка, като във втората дисциплина честта на България ще защитава Валентина Рашкова.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).