Отбори по баскетбол получиха нови инвалидни колички

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:01 / 14.05.2016
942
7 нови инвалидни колички зарадваха вчера момчетата от отборите по баскетбол за хора с увреждания. Дарението бе направено по време на първия кръг от държавното първенство, което се провежда във Варна. Количките са осигурени от министерството на младежта и спорта, а първата от тях лично предостави министър Красен Кралев.

"Важно е да покажем, че държавата има различно отношение към развитието на спорта за хора с увреждания, с параолимпийската асоциация, с останалите федерации, които развиват тези спортове, с кметовете, ще търсим начин да ги обезпечим и да създадем условия да спортуват. Трябва да направим спортната инфраструктура такава, че да е достъпна за тях. Знаем, че основният проблем тук не са само парите - хората се притесняват, много трудно могат да се организират, да наберат смелост. Затова за нас е важно да има масовост, да накараме повече от тях да бъдат интегрирани в голямото спортно семейство", каза министър Кралев.

"Голяма част от спортистите в тази зала са ми приятели, затова не мога да не се чувствам и развълнуван днес, на старта на държавното първенство. Спортен клуб "Варна 2010" бе създаден с много ентусиазъм и воля, всички вложиха много усилия и така - стъпка по стъпка, се изгради този отличен отбор, който днес представя достойно и успешно не само Варна, но и България! Благодаря Ви, момчета, че ни радвате с високите си постижения! Благодаря и на министър Кралев, че продължава подкрепата за този клуб. За нашия град е чест да бъде домакин на държавното първенство", каза кметът Иван Портних.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).