Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Полицаи под прикритие на плажа
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 03.06.2016Коментари (1)1284
© Varna24.bg
Полицаи под прикритие ще бъдат командировани на плажовете по черноморските курорти. Такива ще има основна както в Слънчев бряг, така и в Златни пясъци. Ченгетата, които ще са цивилни ще наблюдават за дилъри и съмнителни хора в заведенията. 

Всеизвестно е, че голяма част от престъпния контингент прекарва деня си на плажа като се навърта в скъпарските кръчми, където нерядко се продават наркотици. Агентите пък ще са подкрепени от 740 оперативни работници, униформени от охранителна полиция, както и спецполицаи, които също ще бъдат командировани на Черноморието, обясни вътрешния министър Румяна Бъчварова след среща с чуждестранни посланици в Министерския съвет. 

Съвещанието беше свързано с начертаването на мерки за безпроблемно и безопасно протичане на летния сезон, който тази година се очаква да е много натоварен. Мерките касаят както българските летовници, така и тези от чужбина.

"Заради безопасността, която предлагате много наши сънародници ще дойдат, за да изкарат летните си отпуски тук", каза Ема Хопкинс, посланик на Великобритания у нас.

"Много сме благодарни, че имаме възможност да участваме в тази среща. Тя вече се провежда редовно, по два пъти в годината, и е много конструктивна и активна. Целта ѝ е да се поговори за зимния сезон, да се обсъдят някои инциденти, така че да се предотврати повтарянето им през настоящия летен сезон. Представителите на посолствата също имаме своите задължения, едно от тях е да информираме туристите, които предстои да посетят България и какви са изискванията и правните реалности, с които те трябва да се съобразят. Един от въпросите, които обсъждахме, е този за превода - тогава, когато е необходимо да се осигури, за да се помогне на туристите, както и да бъдат разрешени бързо евентуални проблеми отбеляза още тя.

Главният секретар на МВР Георги Костов, който също взе участие в срещата пък съобщи, че акциите срещу престъпността по морето ще са почти ежедневни. Взети са и мерки за обезпечаване сигурността на летищата. По всички аерогари в страната вече има разположени полицейски постове, които ще проверяват всяка кола, която влиза на територията на аеропорта. Униформените ще търсят най-вече скрити или прикачени от други лица взривни устройства. Причината била просто по-добрата сигурност, твърди Костов като отрече, че мерките на летищата са заради получен сигнал за подготвяно терористично нападение.


Източник: Монитор








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.06.2016 г.
0
 
 
това ли са полицаи ПОД ПРИКРИТИЕ?????!!!!! ама че сте левациииии
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: