Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Историческа шампионска титла за Перун (Варна)
Автор: Екип Varna24.bg 08:58 / 04.08.2016Коментари (0)908
© НОЛ
Перун (Варна) стана първият в историята отборен шампион на България по плажен волейбол! С победа в последния си мач за пилотния сезон на Националната отборна лига за жени варненки изтръгнаха титлата, изпреварвайки Марица (Пловдив) в крайното класиране.

Премерата от последния шести кръг на НОЛ 2016 между Перун и гостуващия Божур волей (Божурище) завърши при резултат 3:1 победи за домакините, като това им бе достатъчно да се изравнят с пловдивчанки по пунктове (спечелени мачове) и по спечелени премери и да ги изпреварят по геймово съотношение. Марица ще трябва да се задоволи със сребърните медали, а за Божур волей остана бронзът.

Отборът от Божурище не се възползва от възможността да атакува вицешампионската позиция и се яви във Варна само с една двойка - Павлина Дачева & Милена Костова. Това се случи и миналата седмица при домакинската им премера с Марица, но, ако тогава обяснението им беше, че три от картотекираните им шест състезателки са в чужбина, този път от Божур волей не представиха смислена причина да загубят служебно два от мачовете си във Варна.

Младите, но амбициозни Дачева & Костова обаче не се отказаха да гонят успеха в своите мачове и в първия състезателен ден се справиха с втората двойка на Перун - Никол Николова & Стефани Кьосева, с 2:0 (21:19, 21:10), оформено след 35 минути игра на красивия пясъчен корт на плажа Рапонги. Първият гейм бе много оспорван, с няколко обрата в резултата, но, след като в крайна сметка го спечелиха, гостенките напълно доминираха във втория.

Така интригата около шампионската титла се запази до последния мач за сезона в лигата. Тази вечер обаче Дачева & Костова трябваше да се изправят срещу първата двойка на Перун. Далеч по-опитните Диана Филипова & Лора Илиева се погрижиха да подсигурят нужната победа на своя отбор, надигравайки съперничките си с 2:0 (21:19, 21:15) за 32 минути.

Мачът започна много добре за Божурите и те бяха близко до изненадата, повеждайки с цели девет точки преднина при 15:6, но опитът на Филипова & Илиева си каза думата и варненската двойка успя да обърне резултата до 21:19. Във втората част Перун вече наложи по-трайно надмощие и триумфира като шампион след 21:15.

Очаква се в най-скоро време да се насрочат дата и място за церемонията по награждаването, на която купите и медалите ще бъдат връчени на първите призьори в Националната отборна лига.


Още по темата: общо новини по темата: 10
24.07.2018
11.08.2016
01.08.2016
28.07.2016
27.07.2016
26.07.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: