Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
16-годишна сирийка у нас: Бежанците биха ви изколили и избили до крак, всички, без изключение
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 11.08.2016Коментари (45)3307
©
"Нямате представа колко ви ненавиждат бежанците. Ако могат, биха ви изколили и избили. Всичките. Без изключение!". Това твърди пред столичен всекидневник едно 16-годишно момиче. Младостта й навярно предразполага към откровенията й, които звучат шокиращо за всеки християнин. Амина не крие, че е нелегално в страната ни, като четиричленното й семейство е броило по 5 бона на каналджии, за да дойде в България. Тя говори перфектен английски, като макар да е мюсюлманка, родителите й я учили на езика още от малка, което я различава от останалите забулени момичета с интелекта и откровеността си.

Крайната дестинация на младата Амина и семейството й е да стигне до Западна Европа - но не в Париж или Берлин, а в спокойна Испания. Мечтят да работят почтено, да имат своя къща в някое горещо село, а в градината им да растат портокали и лимони.

"Не бихме напуснали Сирия, но "Ислямска държава" ни прогони от родината. Не искаме пак да попаднем сред градове, в които джихадисти спокойно се разхождат. Те са истински зверове", смята момичето и въздъхва тежко.

Избягала е от войната в Сирия преди 9 месеца, до последно родителите й се надявали, че обстановката ще се успокои и всеки момент светът ще се справи с разбеснелите се джихадисти. Точно тогава обаче терористите отвлекли брат й. От този момент нататък Амина не знае какво се е случило с него. "Може да са го убили или пък вербували. Може вече да е един от тях, с промит мозък. И както си говорим в този момент, да е с експлозиви по себе си и да е на път да се взриви или някъде в Европа, или пък в Близкия изток.

А може и просто да не е жив", обяснява момичето. В гласа й се долавя някаква далечна тъга. Вече дори няма сили да плаче, просто констатира безкритично фактите, сякаш са числа от отчета на някой счетоводител.

Част от братовчедите й били убити при нападение, а други пък директно се присъединили към "Ислямска държава". Затова Амина и родителите й известно време се ползвали с протекции, но джихадистите така промили мозъците на братовчедите й, че били готови да ги затрият, ако не спазват стриктно правилата им. Ударили шамар на майка й на улицата само защото си позволила да се смее, като отишла на пазар.

Затова, подобно на мнозина, 16-годишната Амина убедила майка си и баща си да потеглят към Европа, за да дирят спасение. Продали каквото имали на безценица и платили на каналджиите. Границата ни обаче била толкова добре вардена, че трафикантите ги превели от Гърция през Македония и Сърбия та до София. Тук се нанесли в един от мотелите около Лъвов мост, а благодарение на каналджиите се уредили и с легални документи.

И Амина е на мнение, че бежанците, които кръстосват центъра на столицата, са опасни. С ужас гледала как мигрантите подхвърлят неприлични думи на жените, които се разхождали в летните месеци с оскъдно облекло. Дори и на нея правели неприлични предложения, макар да ходела напълно забулена.

"Много голяма част от тях ви мразят, мразят вашата култура и вашия начин на живот. Ако могат, биха ви убили. Вие не знаете техния език и дори не разбирате, че колкото и невинно да изглеждат, докато си говорят в градинката при джамията в София, в същото време си мислят как само ще ви прережат гърлата или изнасилят, ако сте жена.

Тъжно е, но е така - християните за тях са по-низша категория хора", казва още момичето.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хъм то едно време било лесно - бам ядрената бомба - няма Хирошима; бум ядрената бомба - няма Нагазаки - а сега: толерантност, опасност от радиационно замърсяване, горките майки с деца - а гледаме само младежи в добра физическа форма се блъскат за убежише... Едва ли идват дюнери да правят ;)
0
 
 
Усеща се нов контролиран медиен повей.....До онзи ден умилителни и сърцераздирателни разкази за "майки с деца", а сега в пълен синхрон с целия хор от политически буфосинхронисти - ИДВАТ, ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ?, МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ, ЩЕ НИ ИЗКОЛЯТ. Вече сигурно всеки разбира защо оградата се строи толкова бавно, а не като унгарската. Нали ако се укрепи границата ще отпадне темата за страшните бежанци и ще се наложи да си говорим за Бююк, съдебната ни система, КТБ, МВР и други "приятни" теми!
0
 
 
Мамичката ви черна да е*а.ХИТЛЕР къде си,само ти можеш да се справиш с тая напаст ! Лично бих линчувал тая меркел само да ми дойде мамичката ви мръсна!!! АДОЛФ ХИТЛЕР !!!!
+1
 
 
Толерантността в един зверилник е равно на самоубийство.
+3
 
 
Да мрът ! Майка им циганска сган ! СМЪРТ ЗА ТЯХ !!!
+1
 
 
Господи, защо следвам тази страница?! рџ?„
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: