Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Морско бъдеще" за децата и младежите на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 26.09.2016Коментари (0)495
©
Дарителска кампания "МОРСКО БЪДЕЩЕ" на Яхт Клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна" цели да подкрепи ветроходния детско-юношески отбор към Клуба, в който към момента се обучават 53 деца, под ръководството на трима треньори. Другата, не по-малко значима цел на проектът "МОРСКО БЪДЕЩЕ" е, да запалим любов към ветроходството и жажда за морски приключения у повече варненци.

Основни партньори в кампания "Морско бъдеще" са Община Варна, Пристанище Варна, Пенемат ООД.

Програмата на "МОРСКО БЪДЕЩЕ" включва разнообразни компоненти и ще бъде представена на две шатри и открита площадка по време на Fun City+ и регата SCF 2016 Tall Ships Black Sea, от 29 септември до 4 октомври, на паркинга до кръговото движение в пешеходната зона на Пристанище Варна.

Децата и младежите от Клуба са подготвили многобройни изненади - изработили са сувенири, игри с награди, демонстрации, обучение във ветроходни умения и познания.

Всички посетители ще могат да опитат да правят ветроходни упражнения на специален тренажор, да учат морски възли, да разпознават сигнални флагове.

Най-малките посетители на щанда ще могат да вземат първия си урок по ветроходство с лодка, но на сушата. Децата от отбора и техните треньори ще обучават на специалния интерактивен симулатор с лодка пит Оптимист. Симулаторът движи лодката така, като тя би се движила в морето. Предназначен е за деца до 55кг. и се използва за начално обучение на децата от ветроходната школа. Желаещите ще могат да проведат кратък урок на симулатора срещу талон за направено дарение.

Ще се предлага предизвикалия голям интерес на предишния Tall Ships 2014, каталог за събиране на печати от корабите в пристанището, с картини изрисувани от децата. В каталога е поместена и игра. За събралите всички печати и решили правилно ребуса, Клубът предлага участие в томбола с награди - плаване между големите кораби на 4 октомври, по време на Парада на ветрилата в залива пред Варна. Тегленето на томболата ще бъде на 3 октомври в 18.00 часа, на голямата сцена в пешеходната зона.

На щанда със сувенири, ще получите отговори на всички въпроси, свързани с Клуба и ветроходството. Там ще дежурят деца, родители, ветроходци, приятели на Клуба, както и младежи, които се обучават във ветроходство и регатно съдийство в ЯК "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна" по проект "Под ветрила", финансиран от Община Варна.

Кампанията "МОРСКО БЪДЕЩЕ" се провежда за втори път, в рамките на дните домакинство на Варна на регата SCF Tall Ships Black Sea. Първото издание на проекта беше през 2014 година.

Със събраните тогава дарения и с помощта на спонсорите бяха закупени три нови учебни лодки, шест състезателни лодки за децата, микробус и ремаркета за представителния ветроходен детски отбор. Това даде възможност детската школа бързо да се разрасне и от тогава до сега бяха обучени над 80 нови деца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Д-р Теодор Борисов: През 60-те години българските национали имат най-големите успехи
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: