Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължават протестите във Варна срещу нахлуването на мигранти
Автор: Екип Varna24.bg 13:55 / 12.10.2016Коментари (1)3387
©
Кадър на един от протестите в Харманли
След успешно проведения протест миналата седмица във Варна срещу безконтролното нахлуване на мигранти, тази седмица протестите продължават.

Гражданите се събират на 14.10., петък от 19 часа на пл."Независимост". 

"Решени сме да протестираме докато правителството не вземе мерки и не затвори границата", казва Влади Митев, един от организаторите.

"Проблемът с мигрантите е много по-голям, отколкото можем да осъзнаем. Веднъж стъпили на българска територия нелегално и без документи, илюзия е че някога ще можем да ги депортираме. Те остават наша отговорност вовеки веков. ", смята Даниела Николова.

"Ние нищо не знаем за тях щом нямат документи - дали са жертви или са престъпници, дали са сирийски бежанци или са терористи от Ислямска държава - нищо не можем да кажем виждайки един човек.

В регламентите на Еврокомисията ясно прозира нейната безпомощност", допълва Николова.

"В предложението за регламент за европейски пътен документ за връщането на незаконно пребиваващи граждани на трети държави, абсолютно ясно се споменава, че депортирането при липса на документи зависи единствено от желанието на третите държави. Споменава се също, че за миналата година 60 % от решенията за депортиране не са се реализирали, поради липса на документи в лицата".

Според протестиращите, колкото и договори да сключим с трети страни за обратно приемане на техните граждани, не можем да ги върнем, щом не можем да докажем че това са техни граждани. А ние не можем да докажем нищо за тях.
На европейската пътна карта единственият истински атрибут е снимката. Там пише: "страна на произход, ако е известна""

"Искаме да се спре с манипулацията, че това са "бежанци"", казва Красимир Иванов, протестиращ гражданин. "Те са бежанци за Турция, защото тя е първата сигурна държава. Турция трябва да ги регистрира, да ги картотекира, да им вземе отпечатъци, да им даде документи. А Турция не прави това. Тя изобщо не охранява границата си и ги оставя свободно да преминават на българска територия. Турция постъпва некоректно, а иска пари и отстъпки", смятат гражданите.

"Ще протестираме до затварянето на границите или до оставка! Проблемът с мигрантите е наш, български проблем. Ако от ЕС искаха да ни помогнат, досега щяха да го направят. Вече две години не можахме да построим прословутата стена по границата. Щяла да излезе скъпо, а сега по-евтино ли ще ни излезе?! Ние сами трябва да се пазим."

Очевидци, били на границата, разказват, че през българската граница на ден преминават по 1500 човека. Влизат на групички по около 15 човека, ако гранична полиция ги хване, тя няма право да стреля, а само може да ги върне обратно през границата. след това те се придвижват малко по в страни и през следващия шубрак влизат пак. И това е всеки ден, включително и в момента.

Според протестиращи Във Варна вече се виждат групи мигранти по места. На протеста на 7.10 съобщиха за група, която вечер преспивала незаконно на паркинга на МОЛ Варна.

"В момента във Варна се провежда Черноморски туристически форум "България-туристическа дестинация за четири сезона"-13-15.10.2016. Обръщаме се към българските хотелиери и ресторантьори да ни подкрепят в нашите искания. Ако Варна бъде залята от мигранти туризмът в града изцяло ще промени своя облик"

"Опасяваме се, че след приемането на европейската пътна карта за депортиране на мигрантите, тук, в България ще стане сборище на главорези. Надеждните семейства бежанци ще бъдат интегрирани в западна Европа, а подлежащите на депортиране ще бъдат преместени тук, да чакат да бъдат приети от третите страни завинаги."

Още информация може да се получи от исканията на протеста:
"Протестираме против отварянето на границите и против безконтролния и незаконен прием на лица, представящи се за сирийски бежанци!

Настояваме да бъде построена здрава гранична стена по цялото протежение на южната ни граница и да се прилага строго визовия режим!

Настояваме да се прекрати манипулацията с термина "бежанци" по онтошение на мигрантите! За да са "бежанци", необходимо е да бягат от война в съседна страна, което не е така. Повечето от тях нямат нищо общо със Сирия. Сред тях масово присъстват и лица - ислямски терористи воювали в Сирия, но те не са пострадали мирни граждани.

Настояваме за засилена полицейска охрана и военно присъствие по границите и в опасните точки! Мигрантите да се поставят под наблюдение и контрол, а неспазващите закона да се депортират незабавно!

Ние българите сме милосърден и състрадателен народ, но не можем да допуснем заселване в Родината ни на големи маси от чужденци с агресивно поведение, с култура враждебна на местната и очевидно несъвместима с нея. Това ще доведе до разрушаване на етническия баланс в страната, както и на гражданския и религиозен мир.

В случай, че българското правителство не вземе незабавни и категорични мерки за удовлетворяване на нашите искания, ще поискаме незабавната му оставка."

 




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.10.2016 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Бюджет на Варна 2024 г.
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: