Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци събират подписка срещу мигрантите
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 04.11.2016Коментари (0)3417
© bTV
Варненци организират пореден протест с мото "Спрете измамата със сирийските бежанци".

Протестът ще се проведе днес, 04.11 - петък до входа на Морската Градина в близост до Фестивалният комплекс.

На събитието ще се организира подписка за гражданска инициатива срещу незаконното нахлуване на мигранти в България и срещу допускането им от българските власти, съобщават организаторите.

"От телефонно интервю с бившия председател на Агенция за Бежанците научихме, че към месец март, 2016 година в страната са влезли 27000 мигранти, като само 60 от тях са преминали през КПП.

Това са хора, от Афганистан и Пакистан или други арабски държави, които са успели да преминат около 4500 километра докато стигнат до българската граница и нямат никакво оправдание да не минат още 50 километра, докато стигнат до КПП.

Ние нищо не знаем за техния произход, защото влизат без паспорти. Сигурно е едно: те са в най-добрия случай икономически, незаконни имигранти, а не бягащи от пряка заплаха.

Те са преминали през толкова много държави, докато стигнат до тук, но България се оказва тяхната крайна дестинация. Те се оказват заклещени в нашата държава, нито Турция ги приема обратно, нито могат да продължат през другите ни граници на запад.

Ние установяваме, че бежанския поток представлява организирано преселение на икономически мигранти и искаме да попитаме нашите власти кой организира това преселение.
Предполагаме, че бежанската вълна е организирана от външни сили още в страните им на произход, защото научаваме, че мигрантите са снабдени със скъпи джи-ес-ем-и и в групите им има по един таблет, с много подробни карти на пограничните райони. Намираните в техния багаж подробни упътвания също свидетелстват за елемент на организираност.

Гражданската инициатива ще се учреди на открито, на площада, за да е ясно, че никакви сили- организации или партии не стоят зад нас и нашите основни цели.

Това е изцяло гражданско обединение, на хора, загрижени за съдбата на Българската държава и за запазване на мира, етническия баланс и основните нравствени принципи на българската и европейската цивилизация.
В него участват и каним да се включат хора от всички партии и организации, но при условие че няма да допуснем нито една от тях да оглави протеста.

Основните ни цели са:
1. Да се въздейства на правителството за затваряне на българските граници и спиране на потока незаконни имигранти.

2. Да се разобличат основните заблуди в нашето общество за това, че тези хора са страдащи семейства, бягащи от войната в Сирия, когато те са основно млади мъже в боеспособна възраст, с произход от Афганистан и други арабски държави.

3. Да се въздейства за предприемане на международни инициативи за настаняване на бягащите от войни в арабския свят в съседни на техните държави, например в Саудитска Арабия, която е богата държава и изповядва подобна на тяхната ценностна система и религия.

4. Да се прекрати практиката, те да заявяват своя произход пред агенцията за бежанците чрез попълване на декларации. Тези декларации нямат достатъчна степен на достоверност. По тях глобата, за попълнени неверни данни е от 100 до 300 лева. В даден момент тези лица получават български документи за самоличност.

Ние смятаме за безотговорно държавата да раздава права на български граждани на хора, за които няма никаква информация и върху които няма контрол.

Искаме да заявим нашето силно притеснение от агресивното поведение на мигрантите и от това, че няма никаква гаранция, че те не са воини на Ислямска държава, джихадисти, носители на радикален ислям.

Ние виждаме записи, как в други държави те организират митинги, на които веят флага на Ислямска Държава.

5. Ние планираме да създадем общ граждански фронт за защита на правата на българските граждани.


Смятаме, че правата на българските граждани все по-силно се ограничават.

Виждаме записи и научаваме за живота около бежанските центрове. Научаваме, че в София, в близост до центъра за бежанци хората не пускат свободно децата си да ходят на училище. Децата се организират и водят от дежурни родители, като изчакват да бъдат взети за училище от вътрешната страна на входовете, в които живеят.

Не смятаме, че е нормално в собствената си държава, човек да не може да си пусне детето да играе пред входа от страх.

Приканваме варненци да вземат участие в гражданската инициатива и да гласуват в анкетите в интернет, в групата за органзиране на протеста: Варна срещу незаконните мигранти.
Обръщаме се към хората, които сравняват бежанската вълна с българите, заминаващи да учат и работя в чужбина. Искаме да им зададем следния въпрос: Вашите деца и роднини как преминаха границите на другите държави? Имаха ли визи и паспорти, легализираха ли дипломи, правиха ли медицински или преминаха незаконно и се криха няколко дена в храстите и деретата, докато дойдат каналджии да ги заведат?", се посочва в съобщение до медиите. 




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: