Варненската параолимпийска тенисистка Зоя Чавдарова приключи отличен сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:37 / 07.11.2016
1167
След натоварена година, успешно приключи сезонът за параолимпийската тенисистка Зоя Чавдарова. През 2016 за пореден път тя доказа уменията си, както на национално, така и на международно ниво.

Освен, че отново спечели титлата Шампион на България по тенис в инвалидни количики, Чавдарова участва и в 5 международни състезания в Румъния, Хърватска, Словакия и Гърция. В състезанията от фючър и трета серия, варненката извоюва два бронзови и един сребърен медал при единици, както и златен медал при двойки жени в екип с Мария Петрова. Тези резултати доказаха, че въпреки трудностите, Зоя притежава необходимите умения и хъс за да постига все по-високи резултати.

Родната ни тенисистка тренира ежедневно на корта и във фитнес залата. Благодарение на Българска Федерация по Тенис, варненските ТК Велто, Gym Palace и Сдружение ЗА ТЕБ, Арена Тенис от Бургас, както и частни дарители, Зоя успя да участва в достатъчно на брой състезания от международен характер. Така тя не само опроверга подкрепата на своите съмишленици, но и натрупа безценен опит с тенисисти от цял свят.

След период на кратка рехабилитация, Чавдарова ще продължи да се подготвя за следващия сезон през 2017-а . Успехите на Зоя през 2016 се дължат и на добрата и спортна подготовка заедно с треньора Николай Парасков.

През новия сезон неин треньор ще е Ясен Генев, с когото ще работят през цялата зима за да гарантират най-добро представяне и догодина. Двамата се надяват, да намерят и нови желаещи да тренират тенис в инвалидна кличка във Варна.

"Спортът е моят живот и за мен това е сферата, в която искам да се развивам. Убедена съм, че човек може да постигне всичко, стига да вярва в себе си. Надявам се и други да последват моя пример", казва Чавдарова.

Спортната подготовка на Зоя Чавдарова се финансира чрез дарителска кампания. Можете да я подкрепите и вие като изпратите DMS с текст TENNIS на 17 777.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).