Варненският регион домакин на XXII игри на спортистите от малките селища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:20 / 30.11.2016
1778
С първото заседание на организационния комитет по провеждане на XXII игри на спортистите от малките селища в Дългопол, тръгна и историята на това събитие. Домакин на срещата бе кметът Георги Георгиев, който ще бъде председател на организационния комитет.

На нея Стоян Караиванов, президент на БАСС и главен ръководител на игрите обяви решението на централата, чийто седалище е в Пловдив, домакинството да бъде поверено на варненското градче.

Общината, в чийто състав влизат 17 селища, посреща спортистите между 6 и 24 юли 2017 г. Повечето от турнирите ще се проведат в село Аспарухово, разположено край дългия повече от 28 км язовир "Цонево".

В програмата на 22-ия празник на спорта са включени осем вида спорт: тенис на маса, шахмат, футбол, хандбал, борба-свободен стил (юноши и девойки), лека атлетика, баскетбол и волейбол. Програмата предвижда те да се проведат в този ред.

Стоян Караиванов заяви, че на призьорите и отличилите се ще бъдат връчени 520 медала и 120 купи. Той подчерта, че спартакиадата на БАСС се очертава като най-мащабното спортно събитие от национален характер за 2017 година.

Повече от турнирите ще минат в Общинския спортен център в Аспарухово. Спортната зала има 500 места. Строена е по европейски проект и е открита през септември 2015 г. Игралното поле дава възможност в нея да се практикува баскетбол, волейбол и още редица спортове, за които не се изисква голямо пространство.

Освен залата, комплексът включва хотелска част, кухня и столова, открити терени за волейбол и футбол с изкуствена настилка. Тук ще минат турнирите по тенис на маса, шахмат, борба, баскетбол, волейбол и хандбал. Дългопол приема състезанията по футбол на малки врати и лека атлетика.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).