Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци отново на протест срещу незаконното нахлуване на мигранти
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 03.12.2016Коментари (0)2761
© bTV
Протест срещу незаконното нахлуване на мигранти се организира на 04.12 /неделя/ от 12 часа пред Катедралата - Варна.

Протестът протича под следното мото: "Ние не сме против сирийските бежанци, а сме против организираният трафик на лъже-бежанци, пристигащи в България нарушавайки границите, без паспорти и ясна самоличност и извън КПП"

На протеста ще се направи ясно обръщение към ООН и към Турция, като ще се изпратят отворени писма. Ще отправим послание и относно участието ни в Европейския съюз.

 

 

Протестиращите настояват:

1 Да бъде построена здрава гранична стена и да се прилага строго визовия режим! Границата да се охранява със всички законови средства

2. Да се спазва Конституцията на Република България, да не се неглижира националния суверенитет заради европейски решения и доктрини, противоречащи на българските закони и интереси.

3. Да се възстанови върховенството на закона. Нахлуващите заобикаляйки граничната охрана да се третират като престъпници. Да не се приемат молби за статут на бежанец на хора, влизащи незаконно и не можещи да докажат нито от къде бягат, нито от какво.

4. Настояваме да не се дават безотговорно статути на "международна закрила", защото това е не международна, а българска закрила. Лицата получват статути за България и стават наша отговорност завинаги. Когато влязат без документи депортирането им се оказва невъзможно.

5. Обявяваме" успокоенията", че от ЕС ще ни предоставят финансова помощ за бежанците, за манипулация на обществото! ЕС ще ни предоставят фондове, докато не изтече срокът за интеграция. След това тази армия от хора ще станат само наша отговорност завинаги! И не само те, а и техните им семейства, които сме длъжни да приемем.

6. Настояваме Турция, като първа сигурна страна да картотекира бежанците и да не ни прехвърля хора без документи!

Имаме сведения, че турски военни автобуси превозват големи маси хора и ги струпват в близост до южната ни граница. Искаме отговор от правителството и парламента дали това е наистина така.

7. Настояваме полицията и армията да използват оръжие срещу нелегално преминаващите нарушители.

8. Информираме обществото, че депортацията на хора без документи е изключително трудна, по причина на неустановения им произход. В документи на ЕС пише, че само 40 % от решенията за депортация успяват да се осъществят.

9. Настояваме да се прекрати измамната манипулация с термина "бежанци", с произтичащите от нея последици! За да са "бежанци" трябва да са преследвани в своята страна на политически, расов и друг подобен принцип, както и в страната им на произход да няма нито една сигурна част за тях. Когато хората бягат от война, те не са бежанци.Законът е предвидил за тях статут на временна закрила, при който щом войната свърши, те ще се върнат по родните места. Настояваме да се прилага правилно Закона!

10. Настояваме да се прекрати измамната манипулация, че тези хора бягат от войната в Сирия. Техният произход е основно от Афганистан, Пакистан и други арабски държави, а само нищожна част от тях идват от Сирия. Те са основно с профил мъже между 18-30 години, снабдени със скъпи джи-ес-ем-и. Те нямат вид на бягащи от войната семейства, а на организирани групи с мисия. Статистиките на ДАБ го доказват - само 14 % от тях са жени.

11. Настояваме правителството да проучи информацията и да направи доклад за това кой финансира и организира така наречената бежанска криза. За нас е явно, че това е организирано преселване на огромни маси хора, от държави, в които няма пряка заплаха за живота им. А ако има пряка заплаха, то тя не се простира върху цялата държава, а само върху част от нея. Тези хора в най-добрия случай са икономически незаконни имигранти, а не бежанци. Постоянно излизат сведения, че между тях има воини на Ислямска държава, наркотрафиканти и радикални ислямисти.

12. Искаме да се осигурят нормални условия за работа на граничните полицаи. В момента те работят в скотски условия. Настояваме да се накажат виновните за това!

13. Настояваме да се приложи унгарския опит за опазване на границата заедно с цивилни граждани. Държавата да осигури законово и материално гражданите, които искат да защитят родината си. В Унгария са обявили през бюрото по труда свободни места за охранители за охрана на границата за срок от една година. По примера на Орбан, по този начин ще се осигури човешки ресурс, който е необходим за опазване на границите.

14. Смятаме, че Дъблинското споразумение не е приложимо в тази криза. То е писано за други условия. Настояваме правителството да го отхвърли, като несъстоятелно. Не може да се иска от най-бедната страна в Европа да поеме основната отговорност за кризата с мигрантите!

Настояваме да се увеличат наказанията за прехвърляне на хора през границата. В момента каналджиите се освобождават с условни присъди, а в закона не е предвиден рецидив.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: