Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Превръщат Варна в спортна дестинация на четири сезона
Автор: Екип Varna24.bg 15:56 / 11.01.2017Коментари (0)1322
©
С множество атрактивни спортни прояви ще бъдат наситени крилата на туристическия сезон през май-юни и септември-октомври. Целта е и по този начин да се работи за неговото удължаване и постепенното превръщане на Варна в дестинация на четири сезона. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на телевизия "Черно море" Кристиан Димиртов, директор на общинската дирекция "Спорт".

В началото на месец май отново ще се проведе варненският маратон, с който през миналата година беше открит летният туристически сезон във Варна. В началото на есента ще се проведе рали "България", което продължава традицията на рали "Златни пясъци".

"Има и много други международни състезания, които планираме за 2017-а. Ще има голям турнир по тенис на маса с чуждестранно участие в Двореца на културата и спорта във връзка с 80-годишния юбилей на СКТМ "Комфорт". Пак там ще проведем още няколко международни надпревари - турнир по борба "Петко Сираков", световна купа по гимнастика, която Йордан Йовчев за трети път ще организира. Ще имаме и голям турнир по джудо, в който очакваме да се включат между 500 и 800 състезатели. През май и юни отново ще организираме фестивал по плажни спортове, който ще включи хандбал, футбол, тенис, волейбол и други", разказа Кристиан Димитров.

Той подчерта, че за дирекцията приоритет е масовият и ученически спорт. В тази посока ще бъдат насочени основно общинските средства за спорт, а колко ще са те ще стане ясно, след като бъде приет новият бюджет за 2017-а.

"Надявам се да получим подкрепа за това да има повече пари за спорт. Нашият приоритет е да работим за повишаване на активността сред подрастващите в училищата. Имаме подходяща база, по-тънкият момент са кадрите. Смятам, че се нуждаем от по-добре подготвени кадри в спортно-техническо отношение. По отношение на спорта сред подрастващите през миналата година започнахме иницативата Ученическа купа - Варна, с която съживихме градските първенства. Друг интересен формат, който организираме е състезанието за деца от първи до четвърти клас - "Бързи и сръчни". Измина неговият зимен етап, предстоят пролетен и летен, накрая ще излъчим комплексни победители, ще има и награди", допълни още Кристиан Димитров.

Директорът на дирекция "Спорт" уточни, че изграждането на нови спортни площадки и ремонтът и реконструкцията на старите ще е сред приоритетите в работата на община Варна за 2017-а.

"Имаме нужда от тези бази, както в училищните дворове, така и в междублоковите пространства. Важно е да бъдат изградени многофункционални спортни площадки, които да включват както игрища за футбол, така и за тенис и волейбол, както тези в морската градина, добре е да има и фитнес на открито. Направили сме анализ по квартали, който сме съгласували с районните кметове, изготвили сме доклад до г-н Портних, в който сме описали нуждата от спортни площадки и се надявам тази година да се акцентира там", обобщи Кристиан Димитров.

Той разкри още, че през 2017-а ще продължи работата по оборудване на Музей на спорта в сградата на юнашкия салон.

"Подреждаме всичко, което сме получили до момента. Последно Елица Янкова ни дари трикото си от Олимпиадата, с което спечели бронзовия медал. От футболният "Черно море" имаме фланелка с автографите на целия отбор от 2015-а година, когато спечелиха купата на България. От медийна група "Черно море" имаме фланелка с автографите баскетболния шампионски отбор от 1999 година. Допълнително ни връчиха и потник, с който баскетболистите триумфираха в Купата на България през 2015 г. Владимир Вълев - Питбула подари ръкавиците, с които победи в Русия и те също ще бъдат изложени в нашия музей", завърши Кристиан Димитров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: