Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Трудна победа и медицински проблеми за Гришо
Автор: Екип Varna24.bg 07:56 / 19.01.2017Коментари (1)1221
©
Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът, който е поставен под номер 15 в основната схема, победи трудно във втория кръг 20-годишния кореец Хьон Чунг с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 в първата среща между двамата в професионалния тур.

В спор за място на осминафиналите първата ракета на България ще срещне Ришар Гаске (Франция), който даде само три гейма на Карлос Берлок (Аржентина). Французинът води с 5:1 победи в срещите между двамата, но последната миналата година на Мастърса в Шанхай Григор записа чиста победа.

Младият кореец започна уверено мача, спечели подаването на Димитров за 2:1 и до края на сета не даде и гейм на съперника си.

Вторият сет започна с пробив за българина, който намали непредизвиканите си грешки, заигра по-уверено, като намери баланса между агресивната игра и риск. Българинът задържа аванса си и спечели сета с 6:4.

Чунг не се предаде, а след лек спад в нивото на Григор при третия си брейкбол кореецът проби за 2:0 в третия сет. Поставеният под №15 моментално върна пробива, а в седмия гейм си спечели и аванс. Григор приключи сета с ас и 6:4.

Последва проточил се медицински таймаут за Димитров заради пришки на ходилото. Четвъртият сет започна с труден и продължителен сервис гейм за Григор, но българинът успя да удържи подаването си и да не допусне ранен пасив, като на свой ред притисна съперника си и проби за 3:2.

Световният №105 се възползва от спад в концентрацията на съперника си и върна брейка за 4:4, но Димитров съумя да остане в гейма и отново да си върне аванса от брейк.

След 2 часа и половина игра Димитров приключи мачa, с което защити точките си от миналия сезон, когато бе спрян от Роджър Федерер. Този успех му донесе чек на стойност 130 000 австралийски долара и 90 точки за световната ранглиста.


Още по темата: общо новини по темата: 17
30.01.2017
28.01.2017
27.01.2017
27.01.2017
25.01.2017
25.01.2017
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.01.2017 г.
0
 
 
Абе, резил си беше..Добре, че Гришо преодоля стъписването.Не беше го проучил ли, що ли?.Подценяване със сигурност.Единственото хубаво нещо беше, че успя да се овладее и да се вдигне...На моменти беше и паникьосан...НЕ Е ЛЕСНО! Никой не го осъжда...Който смята, че Гришо това-онова да излезе на корта и да покаже как става тениса според него и къде какво, как... Но щом аз усетих, че има паника и страх нашето момче трябва да се тренира по въпроса. Щом имаше "фък оф" накрая, значи голямо напрежение е било! А за корейчето какво да кажем...хапва си кученца и е заядливо като тях...Комплексарче отвсякъде!! Познавам ги и трябва да кажа, че мразят еврпеидите всички космати и къдрокоси мъже, защото техните жени са луди по такива... И нямат такава визия колкото и да се кичат със дънки, якета и качествени коли... Има само един JEEP, пък ако ще и техните да са в пъти по-хубави като изпълнение. Забелязахте, ли как показа среден пръст на съперника си...ЗАЩО? Какво толкова има, че е направил нещо по-добро от 15 в света?? КОМПЛЕКСИИ!! ИНАЧЕ тази изгаряща ревност го е накарала да стане фантастичен тенисист! Събра очите и на Гришо и на публиката! На практика той беше победителят.. Надявам се Григор да е извадил поука от всичко това..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: