Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Варненци с отлични резултати от световната танцова квалификация
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 05.04.2017Коментари (11)647
В Пловдив приключи втората световна танцова квалификация. След големи битки по спечелване домакинството в България на такъв тур от най-глобалния световен форум в света, за втора поредна година български школи имаха възможност да се явят на собствен терен в квалификационен етап за "World Dance Masters - Dance Star" - "Световните майстори на танца".

352-ма участника, 217 танца в един ден се представиха пред международното жури за спечелване на квоти, които дават право за участие на Световния шампионат през май месец в Пореч-Хърватия.

Много високи резултати показаха някои от българските школи, като: "Дюн"-Бургас; "Ера"-Пловдив; "Елемент"-Варна; "Денс Стейшън"-София.

Голям процент от явилите се получиха квоти за Лига А /на майсторите/, което, според мнението на журито говори за изключително високо ниво на сценичното танцово изкуство в България. Специални награди получиха:

Най-добър талант "жени": Виктория Илиева от "ЕРА-Балет", Пловдив, с хореограф Василена Шопова. Виктория получи 300 евро парична награда.

Най-добър талант "мъже": Пламен Андреев-Пачовил от школа "Pachoville". Той също получи парична награда 300 лева

Най-добра хореография беше обявена за танц "Ронин" от "Дюн"-Бургас, с ръководител Петя Стойкова. Те получават безплатно настаняване на цялата формация по време на Световните финали.

Вторите номинирани в категория "талант" - мъже и жени спечелиха безплатно участие в лятна танцова академия през юли в Хърватия. Това са Светослав Серопян от "Ера-балет"-София и Веселина Илиева от Школа балет към ОДК-Варна.

Най-изразително сценично присъствие за Пламен Стефанов от Dance Station - София

Международното жури, от известни професионалисти в различните танцови стилове, беше в състав: Алмира Османович-Хърватия, Рой Дуан-Германия, Соня Пискеринг-Австрия, Стефано Селати-Италия, Хосе Де Ла Круз-САЩ, Давид Пагитц-Австрия-Хърватия /официален представител на Световната организация/.

Домакините от Българска Федерация Спортни Танцови Дисциплини, с председател Кремена Шопова се ангажираха със съдействие за организиран транспорт на заслужилите да бъдат част от "Световните майстори на танца" 24-28 май 2017.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Mила, г-жо. "Сами може да си направите изводите, как са спечелили толкова много отличия". ИЗВОДЪТ, КОЙТО ЩЕ СИ НАПРАВИ НЕПРЕДУБЕДЕНИЯ ЧОВЕК Е, ЧЕ ВИЕ ИЗОБЩО СИ НЯМАТЕ ИДЕЯ КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ЧЕСТНО МЕДАЛИ. "Присъстващите на състезанието видяха най-добре, колко "неутрално" бе журито". - ДА, ПРИСЪСТВАЩИТЕ НАИСТИНА ВИДЯХА, ЧЕ ЖУРИТО Е БЕЗПРИСТРАСТНО. ЗА ДА ВИДИТЕ ВИЕ НЕЩО ДРУГО, ИМА САМО ТРИ ВЪЗМОЖНИ ПРИЧИНИ: 1. НЕ СТЕ ГЛЕДАЛИ СЪСТЕЗАНИЕТО. 2. НЕУДОВЛЕТВОРЕНА СТЕ. 3. ПРЕЛИВАТЕ ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ. МНОГО ВИ МОЛЯ, ИЗВЕСТЕТЕ МЕ В КОЯ ОТ ТРИТЕ ПОПАДАТЕ. ЛИЧНО АЗ СЕ НАДЯВАМ ДА Е ТОЧКА 1.
-3
 
 
"Ера-балет" е собственост на Кремена Шопова(председателя на Българска Федерация Спортни Танцови Дисциплини, които са домакин). Сами може да си направите изводите, как са спечелили толкова много отличия. Присъстващите на състезанието видяха най-добре, колко "неутрално" бе журито. Пародия и подигравка с децата!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: