Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Спортните лодки на МУ-Варна потеглиха на първо плаване в морето
Автор: Екип Varna24.bg 13:03 / 05.05.2017Коментари (0)1567
След отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и ритуалното прерязване на лентата от Ректора проф. д-р Красимир Иванов, днес, 5 май 2017г., стартира първото плаване на спортните лодки на Медицински университет - Варна Хигия, Панацея и Таласа. 

Попътен вятър и 7 фута под кила пожелаха на младите ветроходци от университетския отбор ръководители и представители на законодателната и изпълнителната власт, морския бизнес, здравни и образователни институции, медии, спортисти, студенти и преподаватели.

През изминалите няколко години МУ-Варна направи мащабни инвестиции в своите образователни структури, които са високо оценени както от студентите и преподавателите, така и от обществеността. С националния приз "Сграда на годината" бе удостоена модерната, 9 етажна сграда на Факултета по фармация, а новоизграденият университетски Медико-дентален център е най-модерният на Балканския полуостров.

Мащабни инвестиции бяха направени и в клиничните структури на Университета: болниците "Света Марина", "Света Анна" и АГ-болница, в сградния фонд и оборудването на Факултета по обществено здравеопазване, Медицински колеж-Варна и филиалите в Сливен, Велико Търново и Шумен.
За осъществяване на тренировъчната и спортно-състезателна дейност по ветроходство - атрактивен морски спорт, който практикуват студентите във водещите университети по света като Оксфорд, Харвард, Кембридж, Браун и др., Департаментът по чуждоезиково обучение, комуникации и спорт в МУ-Варна днес получава две моторни и една ветроходна лодка. 

Спортното майсторство на българските и чуждестранните студенти по плуване, волейбол, тенис и тенис на маса, шахмат, баскетбол, футбол и боулинг се повишава всяка година, а физическото възпитание и спортът в Университета са неразделна част от обучението на студентите.
Ръководството на МУ-Варна ще продължи с инвестициите за изграждане на модерен спортен и конгресен център на брега на Варненското езеро и на нов Симулационен център за обучение на студенти в специалностите "Медицина" и "Дентална медицина".

Само преди броени дни Медицински университет- Варна спечели награда в категория "Best Innovation for Education" на най-мащабния форум за технологии- Webit Festival 2017. Наградата бе връчена за интегрирането на съвременни IT решения, системи и иновации в образователния процес.
Сред гостите на мероприятието бяха г-н Пейчо Пейчев - зам. - кмет на Община Варна, проф. д-р Пламен Илиев - Ректор на Иконимически университет- Варна, проф. д-р инж. Росен Василев - Ректор на технически университет- Варна, капитан 1 ранг Светослав Димитранов - заместник-началник по административната част и логистиката във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", доц. д-р Красимир Недялков - Вицепрезидент на ВСУ, доц.д-р Цена Мурзова - зам. Ректор на Технически университет- Варна, Проф. д-р Евгени Станимиров- зам.-ректор на ИУ -Варна, Проф. д-р Валентин Игнатов - изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна и др. Празникът завърши с българско хоро, което поведоха студентите от танцовия ансамбъл на МУ-Варна с ръководител Диана Димитрова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: