Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Регата Varna Channel Cup отново среща екипажи с публика
Автор: Екип Varna24.bg 13:33 / 12.05.2017Коментари (0)1520
©
Четвъртото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се проведе във Варна между 1-4 юни и за радост на варненци и гости на града отново ще направи срещата с морския спорт интимна и запомняща се.

Събитието, което се организира официално под егидата на кмета Иван Портних и Община Варна се радва и на нов споснор в лицето на Хотел-казино Черно море, като новото партньорство ще спомогне за вдигането на нивото и привличането на още по-голям брой чуждестранни участници.

Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро - факт, който позволява яхтите да минат в непосредствена близост до брега и екипажите да бъдат на една ръка разстояние от публиката.

Този тип регати са изключителна атракция и забавление за цялото семейство, позволявайки пряк контакт с екипажите и максимално близко наблюдение на яхтите, задвижвани от природните стихии. Зрителите ще могат да наблюдават състезанието от непосредственна близост от брега на Аспарухово, както и от новата пешеходна зона на Варненското пристанище.

Отново голямата атракция в програмата е провеждането на така наречените Pro-Am или демонстративни гонки. Те позволяват в екипажите да се включат граждани, които искат за първи път да се докоснат до изпълнения с адреналин, вятър и морска сол ветроходен спорт.

"Варна е уникално място с възможността за провеждане на такъв тип регата, която съчетава гонки в открито море с преходи канал-езеро и би било срамота да не се възползваме от тези природни дадености. Много малко са регатите по света, които предлагат подобна атракция, а емоциите за публика, за родители с деца е неописуема. Те буквално могат да помахат и да окуражават екипажите от брега. Възпитаването на подобна култура на уважение към спорта и морето е от изключителна важност за младите хора на нашия град" - споделя организаторът Лъчезар Братове от яхтен клуб ЛЗ ахтинг 1991.

Пълната програма на регатата, специални гости и удобни места за наблюдение от граждани ще бъдат анонсирани през следващата седмица.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: