Регата Varna Channel Cup отново среща екипажи с публика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:33 / 12.05.2017
1523
Четвъртото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се проведе във Варна между 1-4 юни и за радост на варненци и гости на града отново ще направи срещата с морския спорт интимна и запомняща се.

Събитието, което се организира официално под егидата на кмета Иван Портних и Община Варна се радва и на нов споснор в лицето на Хотел-казино Черно море, като новото партньорство ще спомогне за вдигането на нивото и привличането на още по-голям брой чуждестранни участници.

Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро - факт, който позволява яхтите да минат в непосредствена близост до брега и екипажите да бъдат на една ръка разстояние от публиката.

Този тип регати са изключителна атракция и забавление за цялото семейство, позволявайки пряк контакт с екипажите и максимално близко наблюдение на яхтите, задвижвани от природните стихии. Зрителите ще могат да наблюдават състезанието от непосредственна близост от брега на Аспарухово, както и от новата пешеходна зона на Варненското пристанище.

Отново голямата атракция в програмата е провеждането на така наречените Pro-Am или демонстративни гонки. Те позволяват в екипажите да се включат граждани, които искат за първи път да се докоснат до изпълнения с адреналин, вятър и морска сол ветроходен спорт.

"Варна е уникално място с възможността за провеждане на такъв тип регата, която съчетава гонки в открито море с преходи канал-езеро и би било срамота да не се възползваме от тези природни дадености. Много малко са регатите по света, които предлагат подобна атракция, а емоциите за публика, за родители с деца е неописуема. Те буквално могат да помахат и да окуражават екипажите от брега. Възпитаването на подобна култура на уважение към спорта и морето е от изключителна важност за младите хора на нашия град" - споделя организаторът Лъчезар Братове от яхтен клуб ЛЗ ахтинг 1991.

Пълната програма на регатата, специални гости и удобни места за наблюдение от граждани ще бъдат анонсирани през следващата седмица.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).