14-годишен варненски талант стигна до финал на турнир в Букурещ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:43 / 29.05.2017
1168
Максим Хорозов (ТК "Железничар 1996" Пловдив) спечели утешителния турнир, а Пьотър Нестеров (ТК "Черно море Елит") отстъпи на финала в основната схема при юношите до 14 години на силната надпревара в Букурещ (Румъния), която бе от първа категория на Тенис Европа.

Хорозов надделя на финала над португалеца Едуарно Мораис с 4:1, 4:2 и така след загубата в първия кръг на основната схема, той постигна 4 последователни победи, за да вдигне купата в утешителния турнир.

Нестеров пък стигна най-далеч от българските представители в Букурещ като игра финал срещу водача в схемата Елмер Мьолер от Дания. Въпреки че спечели първия сет, младият българин не успя да устои на отпора на съперника си до края на мача и загуби след 6:4, 3:6, 4:6.

Двата български дуета, които играха полуфинали при девойките - Радулова/Шкумблова и Димитрова/Минчева, загубиха мачовете си и не стигнаха до финала.

При девойките на сингъл най-далече от нашите стигна Катерина Димитрова (ТК "Локо-98" Пловдив), която на полуфиналите отстъпи пред водачката в схемата Оксана Селекметева.

Рускинята обаче загуби финала от Александра Петрич от Румъния с 4:6, 6:1, 1:6.

И шестимата български представители, както и отпадналите по-рано Динко Динев (ТК "Черноморец") и Владимир Попов (ТК "Академик 83" Пловдивн) са от националните ни отбори до 14 години по програмата "3Т - Тенис, Тийм Талант".

През юни 14-годишните национали нямат предвидени надпревари по програмата, а следващите са от 10 юли в Париж за "А" състава и в Словения - за "Б".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).