Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
АЕЦ Козлодуй стана шампион в работническите игри във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:58 / 12.06.2017Коментари (0)1263
©
Четиринадесетият работнически спортен фестивал с международно участие, който се проведе в Гранд хотел Варна от 7 до 11 юни, завърши.

Фестивалът бе организиран от Българска работническа федерация "Спорт и здраве" с активното съдействие и подкрепа на Министерство на младежта и спорта, Конфедерация на независимите синдикати в България, минерална вода Балдаран и Ситроен - България.

Над 1200 спортисти от 15 страни на 3 континента се включиха в състезанията, като представители имаше от Русия, Мексико, Китай, Литва, Полша, Украйна, Израел, Туркменистан, Македония, Румъния, Унгария, Казахстан и България. Те се състезаваха в 15 спортни дисциплини, а именно: мини футбол, плажен волейбол, боулинг, тенис, тенис на маса, шахмат, бридж, стрийтбол, дартс, плуване, теглене на въже, петанк, плажна борба спортна табла и вдигане на пудовка.

В рамките на фестивала се проведе и 14-тият Международен турнир по мини футбол на атомните енергетици "Атом Спорт", в които взеха участие отбори от Русия, Унгария, Казахстан и България.

На официалното закриване на Фестивала присъства Вицепрезидентът на КНСБ - г-н Пламен Нанков, който поднесе купите на победителите в комплексното класиране на българските отбори за Купата на КНСБ - "Проф. Д-р Желязко Христов". Първенец стана отборът на Мини Марица Изток АД, следван от Асарел Медет АД и ВиК Стара Загора.

В комплексното класиране по нации за поредна година шампион е АЕЦ КОЗЛОДУЙ (БЪЛГАРИЯ) със 119 т., следван от АТОМ СПОРТ (РУСИЯ) с 83 т. и ENERGOATOM (УКРАЙНА) с 46 т. Отличията на победителите връчи г-жа Десислава Ягодин - Председател на БРФ "Спорт и здраве" и Вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт.

Тя благодари на всички, които от близо и далеч направиха с присъствието си възможно най-голямото работническо спортно събитие не само на България, но и на Балканите!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: