10 родни клуба се пускат в регата "Порт Варна“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:48 / 18.08.2017
1443
"Яхт клуб Кап. Г. Георгиев - Порт Варна" е организатор и домакин на 42-ото издание на Регата Порт Варна 2017 за деца и юноши, за класовете Оптимист, Лазер 4.7 и 420. Надпреварата започва днес.

Тазгодишното издание на регатата, както и всички други състезания, организирани от клуба през 2017 година са посветени на 40-годишнината от обиколката на света на кап. Георги Георгиев.

Участие са заявили състезатели от 10 български ветроходни клубове. Варненският залив отново ще се напълни с ветрила, а гостите на града ще могат да наблюдават събитието от крайбрежната алея.

Това е и последното състезание преди Държавното първенство за неолимпийските класове Лазер, Кадет и 420, на което ветроходците ще тестват стратегии и ще правят прогнози за разпределението на републиканските титли през септември.

Регатата се провежда с любезното съдействие на Община Варна, "Пристанище Варна ЕАД" и Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", които съфинансират основните дейности, с помощта на Български морски квалификационен център и кампанията Живей активно на Нестле, които ще осигурят част от наградния фонд, както и тържествената сцена на награждаването - учебния ветроход Калиакра и традиционно - големите приятели и съмишленици на ветроходството от "Лагард", които ще се погрижат да няма гладни деца, треньори, съдии и доброволци през дните на състезанието.

Първият старт на регатата ще бъде даден в петък, след 13:00ч, а последния - в неделя, преди 15:00ч. Главен съдия на регатата е Евгени Мавродиев, председател на журито - Искра Йовкова. Четири яхти и седем катера ще обезпечават състезателните дистанции, съдиите и журито. В момента тече регистрацията на пристигащите отбори на място, в Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна".

Поради провеждащият се това лято ремонт на сградата на Яхт клуба, церемонията по закриването, която ще бъде на 20 август, неделя, от 17:30ч ще бъде изнесена на кея пред Морска гара, а награждаването ще става на борда на учебния ветроходен кораб "Калиакра".

Наградите ще бъдат връчени от специалните гости на събитието: министърът на младежта и спорта - Красен Кралев, Стоян Пасев - Областен управител, Ангел Забуртов - генерален директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", Димитър Карбов - член на борда на директорите на Български морски квалификационен център.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).