Много важно обръщение на акционерите на СК Спартак АД Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:23 / 26.10.2017
3362
Акционерите на СК Спартак АД Варна се обърнаха до медиите и обществеността на Варна с открито писмо.

Varna24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Уважаеми журналисти, Уважаеми съграждани,

Изразяваме възмущение от изкуствено създаденото обществено напрежение около "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК"" АД и ФУТБОЛЕН КЛУБ СПАРТАК, което ни възпрепятства да реализараме дългосрочния проект по предмета на дeйността и целите на "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК""АД. Забелязват се и опити за внасяне на политически елемент в кампанията срещу нас, а "ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД не желая да участва в политизирането на юридически и икономически казуси.

Акционерното дружество "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК"" е създадено през 2006 г., като "ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД и "СТИЛИ РОУД" ЕООД не са учасвали в този проект. В дружеството Община Варна е апортирала недвижими имоти с обща площ от 56 дка, сгради и съоръжения.

До 2010 г. "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК"" АД няма дейност, но вече има дългове в размер над 1 600 000 лв., включително и като гарант на ФК "СПАРТАК".

За да се спасят имотите, апортирани от Община Варна в "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК"" АД, "ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД и "СТИЛИ РОУД" ЕООД платиха дълговете на дружеството и изкупиха акциите от предишните акционери. Започна активно изграждане, координиране и подобряване на експлоатацията на спортната инфраструктура.

Общественото напрежение и проблемите, свързани с нездравата неудовлетвореност на група хора от реформите в "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК"" АД и около ФК "СПАРТАК", доведе до решение "ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД, като мажоритатарен акционер в "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК"" АД, да предложи на Общинския съвет - Варна и Община Варна, с изрично писмо от 18 юли 2014 г. да се изкупят акциите на "ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД от Община Варна, за да може Общината да придобие пълната и изключителна собственост върху имотите на "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК"" АД и да ги използва и развива по начин, какъвто сметне за уместен.

Днес "ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД предлага на Общински съвет - Варна и Община Варна да се върнат в собственост на Общината СТАДИОН "СПАРТАК" и прилежащите му спортни съоръжения.

"ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД и "СТИЛИ РОУД" ЕООД, като акционери в "СПОРТЕН КОМПЛЕКС" СПАРТАК"" АД, са готови на спешни действия с цел решаване на проблема, независимо от финансовите негативи, които дружествата като инвеститори може да получат.

С уважение,
Акционерите на "СПОРТЕН КОМПЛЕКС "СПАРТАК"" АД:
"ИНЖСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД и "СТИЛИ РОУД" ЕООД



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).