Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒругиƒёЎ‘утзал»нтервю√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (7) | ¬чера (7)
 алин “ерзийски: √ригор спечели милиони, а писателите?
јвтор: ≈кип Varna24.bg 10:25 / 22.11.2017 оментари (89)1187
© ‘ейсбук
ѕисател€т  алин “ерзийски, по подобие на ѕетър ¬олгин, написа коментар относно всенародната радост от успехите на √ригор ƒимитров. “ой използва лични€ си ‘ейсбук профил, за да сравни отношението към тенисиста с отношението към писателите. ѕредлагаме ви текста без редакторска намеса.

ƒј –≈„≈ћ

«апочвайки да пиша, аз не знам каква ще е реакци€та на читателите към това, което ще напиша; но съм почти сигурен, че т€ ще е грубо отрицателна. “ова, дон€къде, ще ме зарадва - защото ще ме освободи от задължението да приемам сънародниците си "на сериозно". “ака. √ригор ƒимитров, известен български тенисист с европейски и световни постижени€ получи за играта си в Ћондон 2 млн. и половина долара. »гра на тенис. √оре долу в същите времена - да речем година по-рано - писател€т  алин “ерзийски, колкото и да ни е непри€тно - също получавал европейско и световно признание, докато пишеше за лондонско издание, а именно - за вестника на българите живеещи във ¬еликобритани€ - получаваше за всеки свой разказ по 25 паунда.†

Ќо в един хубав ден главни€т редактор му съобщи, че повече от 10 паунда на разказ не може да му дава. ѕисател€т  алин “ерзийски се запита: Ѕългарите по улици кръстени на тенисисти ли крачат всеки ден... или по улици кръстени на писатели? » дали биха приели да речем "ѕо жицата" или "јндрешко" да бъдат оценени по 10 паунда парчето? ѕосле  алин “ерзийски си даде сметка, че €вно писателите тр€бва да умрат, за да зацъкат с език българите. » после от кумова срама да им отдадат н€каква гузна почит. ј докато умрат писателите, тенисистите ще бъдат национални герои. “енисът, все пак, тр€бва да помним, е дух, знание и величествена мъдрост. ¬се пак.

ќще по темата: общо новини по темата: 37
02.12.2017
23.11.2017
21.11.2017
21.11.2017
20.11.2017
20.11.2017
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ћодерно е да търсиш из€ва за да те забележат,когато комплекса за малоценност е по гол€м от капацитета.Ќай лесното е с провокаци€...ѕиши като  уельо или Ѕукай и ще имаш повече от √ришо.—амо с пи€нски истории или мелодрами с театрални парцалки...не става!
0
 
 
 алин - най-добри€т писател сред тенисистите и най-добри€т тенисист сред писателите!
0
 
 
ако с писаното ходиш до тоалетната?????
0
 
 
ћного спортисти има, с медали, шампиони, които си умират бедни на старини. Ќе само в Ѕългари€, навс€къде.  акто и добри писатели. ƒвете н€мат много общо, нито кой получава повече пари и признателност за работата си, при едните и при другите има богати и бедни. Ѕербатов например, играе само за пари.  огато в едно първенство започне да става по-незначим, той си избира да играе в друго, където е по-значим и ще получава същите или повече пари. √ришо не се знае още какъв ще бъде, тези пари които сега ги е спечелил, може и бързо да ги изгуби, ако циганката го заведе на околосветско шопинг пътешествие, парите може да свършат. ѕри писателите, а и всички останали, нещата са много подобни.  аквато и да е професи€та, нещата са относителни. ≈дин дюнерджи€ може да печели повече от спортист, защото е сметкаджи€, а спортиста си купува луксозни боклуци, да го приемат в аристокраци€та (да, ама не). ѕлюс това спорта и литературата са насочени към тотално различни групи, при много малка част от т€х има припокриване на интереси. Ћитературното произведение е духовна храна, а спорта е измислен за потушавае на страстите и управление на настроението на масите, това са съвсем различни видове забавление, затова н€ма как да се сравн€ват. √ришо носи слава на Ѕългари€ и обедин€ва народа около нещо. ѕисателите също го могат, но не всички. јко на “ерзийски конкретно не му харсва √ришо, да каже защо?!
0
 
 
„овекът просто е подпинал.....”тре н€ма да мисли така.....рЯШОрЯШЗрЯШБрЯШЗрЯШО
0
 
 
√ригор ƒимитров е неверо€тно талантлив тенисист, който даде смисъл на пон€тието "¬»ѕ". “ова са хора с особени заслуги към наци€та ни. “ози човек е ценност за Ѕългари€ и света.
0
 
 
«ащо си мериш достойнството мъжко ако си мъж де?“и жалки драскачо що не стана бизнесмен и да печелиш вместо да ревеш като вдовица за....Ќа такива мишки никой не тр€бва да обръща внимание а не да си прав€т ѕ– на гърба на успелите.рЯШ£рЯШ£рЯШ£
0
 
 
 алинчо пишман писателю.“ези много пари за този спорт √» дават едни хора от друга цевилезаци€ които не гледат на другите в канчето. ј работ€т за да получават ѕќЋј√ј≈ћќ“ќ »ћ —≈ ¬Џ«Ќј√–ј∆ƒ≈Ќ»≈.ј ти като дописник на —≈Ћ- ќ– и 10 паунда са много.
+1
 
 
√ригор ƒимитров е тенесист и се е научил да играе тенис а,писателите не са се научили да пишат.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
„ерно море удари ¬итоша след силно второ полувреме
Ќационални€т отбор остана без треньор, €сно е кой ще управл€ва Ѕ‘—
Ќаградиха световните шампиони по шотокан карате-до
ћихайлов не подал оставка заради премиера, об€сни колко прекрасно е управлението му
”лтраси потрошиха колата на Ѕодуров, на него му се размина
 ласиране –езултати
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: