Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Много емоции на общинските ученически игри в Аврен
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 23.11.2017Коментари (0)1555
©
Отборът по футбол на Частното средно училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" ще представя Община Аврен в Областните ученически игри през пролетта на 2018 г.

Тимът на Училището на бъдещето се класира на първо място и спечели футболната купа в Общинските ученически игри, организирани от Община Аврен, които за втора поредна година се провеждат в партньорство и сътрудничество със санаторно-оздравителния комплекс - в прекрасните условия на Спортен комплекс "Камчия".

За областния етап се класираха и отборите по баскетбол - момичета и тенис на маса - момчета на ОУ "Д-р Петър Берон", с. Приселци.

120 ученици от V до VІІ клас от шест училища в община Аврен мериха сили в дисциплините лека атлетика, бягане на 100 и 400 метра, скок дължина, тенис на маса, баскетбол и футбол.

Ученическите игри бяха открити лично от кмета на Община Аврен Емануил Манолов, който пожела успех и висок спортен дух на всички участници. Директорът на ЧСУ "Юрий Гагарин" Пенка Стоева също приветства участниците с думи за спортно майсторство и честна игра.

Спортният празник бе открит от мажоретния състав на ОУ "Д-р Петър Берон", с. Приселци. По време на състезанието се изявиха и гимнастичките на училището.

Изключително оспорвани бяха всички етапи на състезанието, в което освен учениците от ЧСУ "Юрий Гагарин" в "Камчия", участваха отборите на общинските училища ОУ "Христо Ботев", с. Аврен, ОУ "Св. Климент Охридски", с. Дъбравино, ОУ "Д-р Петър Берон", с. Приселци, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Тръстиково, СУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Синдел. Тази година училище първенец в Общинските ученически игри стана основно училище "Св. Климент Охридски" в с. Дъбравино.

Футболният отбор на ЧСУ "Юрий Гагарин" не допусна нито един гол във вратата си. По един път се разписаха Никола Чернев (VІв), Стефан Минчев (VІа) и Димитър Салдана (VІб). Със златен медал и грамота е Аделина Димитрова (Vв), която постигна отличен резултат в леката атлетика. Тя стана и трета в дисциплината скок от място. Със сребро от скока е Карла Баева (VІІа). С бронзов медал в дисциплината при момчетата е Мартин Маринов (VІІа).

Общо 15 млади гагаринци се включиха в състезанията. Сред съдиите бяха преподавателите по физическо възпитание и спорт в ЧСУ "Юрий Гагарин" Живко Стоев и Надежда Георгиева.
След оспорваната спортна надпревара между училищата, по покана на Община Аврен, всички състезатели се събраха на вкусен обяд в ресторанта на детския лагер "Черноморски".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: