Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
В "Камчия" отваря врати най-голямата зимна пързалка в България
Автор: Екип Varna24.bg 15:55 / 19.12.2017Коментари (0)3476
©
Най-голямата и весела зимна пързалка в България ще бъде открита на 22 декември - петък, в 10,00 ч. в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия".

По традиция "леденият стадион" отваря врати за трета поредна година за Коледните и Новогодишни празници в "Камчия", но този път ще работи още по-дълго - до края на януари 2018 г.

Пързалката е с оригиналните размери на хокейно поле - 60 х 30 метра или 1800 кв. метра синтетичен лед, който покрива многофункционалната зала на уникалния Спортен комплекс "Камчия". Вече са заточени 200 чифта кънки с номера от 26 до 47.

В спортната зала са осигурени: инструктор, постоянна температура от 20 градуса, комфортна обстановка, много музика и настроение за гостите на комплекса. Пързалката ще работи от 8,00 до 20,00 часа всеки ден, включително и през предстоящите Коледни и Новогодишни празници. И тази година са предвидени семейни и групови билети.

През изминалите години над 10 000 души се забавляваха и правиха пируети с червените кънки на пързалката в "Камчия", показва статистиката. Повече от половината от тях са деца. Зимната пързалка беше предпочетена като идеалното място за спорт и забавление на цялото семейство, а така също и за нестандартно отбелязване на рождени и имени дни или други лични празници.

Едни от най-верните почитатели на зимната пързалка в "Камчия" са учениците от Частното средно училище "Юрий Гагарин", които не само се забавляват по време на Коледната ваканция, но и провеждат част от часовете по физическо възпитание и спорт върху кънки. Именно младите гагаринци ще са и специалните гости на откриването на спортното съоръжение в петък.

"Камчия" предлага и още уникални зимни атракции, които я правят идеалното място за индивидуална и семейна ваканция през зимата.

Незабравимо ще остане посещението в Авио-космическия център с Планетариум и космическата капсула - аналог на кораба "СОЮЗ - ТМА". В цифровия планетариум може да се потопите в звездно 3-преживяване с разнообразната колекция от филми, заснети от Обществото за сферично кино. Изключително интересен е и Музея на уникалните кристали, който съхранява красива колекция от български кристали и минерали.

За почитателите на спорта и здравословния начин на живот на разположение са 50-метровият олимпийски басейн, модерните фитнес зали и сауни в Спортен комплекс "Камчия", а така също и 25-метровия басейн в хотел "Лонгоз". В "Радуга" може да доведете приятелите си за игра или турнир по боулинг.

Медицински център "Здравец" предлага специални процедури за здраве и красота, сред които масажи за тонус, вана с ароматни масла, тангентор и др.

А във всички празнични вечери от 27 декември до 10 януари на сцените на "Камчия" ще се провеждат концертите на участниците в международната творческа среща "Заедно в 21 век" - зимна приказка в "Камчия". Ще видим певци, музиканти, хорове, поети, писатели, композитори от различни страни и националности и от всички възрасти.

По време на красивото събитие гостите ще представят националните си традиции и обичаи, ще проведат мастър класове и ще посрещнат 2018 година няколко пъти - според часовата зона на страната, от която идват. Организатори на събитието са Фондация "Устойчиво развитие за България" и СОК "Камчия", а художествени директори са известната Наталия Барабанщикова от Молдова и Кахабер Онашвили от Грузия.

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" е уникален международен център за образование, култура, отдих, спорт, здраве, бизнес и конгресен туризъм, който се утвърди като една от най-любимите и предпочитани туристически дестинации за българи и гости от над 70 страни по света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: