Момчето се завърна! Вижте кой пое Спартак (Варна)

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:53 / 29.12.2017
4081
Емблематичен бивш футболист на Спартак (Варна) бе назначен начело на "соколите". Става въпрос за сърцатия защитник от 90-те години Енгибар Енгибаров.

46-годишният специалист започва кариерата си на футболист именно от тима на "соколите" през 1989 година. Енгибаров носи екипа на варненци до 1991-а, като за два сезона в Б група записва 43 двубоя. После още веднъж през сезон 1997/98 играе при соколите, този път в елита.

Кариерата му преминава още през Берое, Ботев, Славия, ЦСКА, Черно море, Беласица и Дунав Русе, а навън е бил част от немските Бохум (в Първа Бундеслига) и Гройтер фюрт (във Втора Бундеслига), уточнява "Тема спорт".

"Постигнахме договорка с Енгибар и си стиснахме ръцете. Договорът вече е формалност, важна е мъжката дума", шефът на УС на клуба Стефан Калименов пред "Петел". Самият Енгибаров също потвърди.

"Да! Вече съм треньор на моя роден клуб. Щастлив съм, че се завръщам, макар и в труден момент. Убеден съм обаче, че лошото е зад гърба и Спартак го чакат само хубави моменти", заяви наставникът.

Спартаковци са на предпоследното място в Североизточната Трета лига, като през пролетта целта е тимът да се спаси от изпадане. Преди малко повече от месеца клубът си върна базата след съдействието на държавата.

Амбициите са възможно най-скоро Спартак да се върне в професионалния футбол. През август 2018-а клубът навършва 100 години.

За последно Енгибар Енгибаров работеше като помощник-треньор в Ботев (Пд) при Николай Костов, а после и в детско-юношеската школа на "канарчетата". Той обяви, че негов помощник ще е Бойко Каменов, а отборът се събира за първа тренировка от зимната подготовка на 15 януари.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).