Важно! Общината даде на Спартак да ползва стадион "Локомотив"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:07 / 25.01.2018
6763
С почти пълно мнозинство Общински съвет - Варна одобри започването на процедура по преобразуване на Спортен комплекс "Спартак" АД. На днешното заседание, свикано извънредно за казуса "Спартак", в подкрепа на решението гласуваха 36 общински съветници, нито един не беше против, а двама се въздържаха.

Планът за преобразуване предвижда спортният комплекс да бъде разделен на две отделни търговски дружества. Всеки един от акционерите в старото дружество ще придобие акции от новоучредените дружества, съответстващи на дела в капитала преди преобразуването.

"Инжстрой холдинг" АД притежава 63,48%, 34% са на Община Варна, а 2,52% - на "Стили Роуд" ЕООД.

Следващата стъпка ще бъде след регистрацията на новите дружества акционерите да заменят без доплащане притежаваните от тях акции, като целта на замяната е Община Варна да стане едноличен собственик на капитала на "Стадион Спартак" АД.

Това дружество ще придобие цялата спортна база на комплекса - стадион, игрища, тенис кортове и прилежащия паркинг. Другото дружество с акционери "Инжстрой холдинг" и "Стили Роуд" ще получи останалите недвижими имоти от капитала на стария спортния комплекс.

Другото решение, което Общинският съвет взе, беше да предостави стадион "Локомотив" за безвъзмездно ползване на футболен клуб "Спартак 1918", каквото бе желанието на феновете. По този въпрос също имаше почти пълно единодушие в зала "Пленарна". От 38-те общински съветници, участвали в гласуването, "за" бяха 36, а 2 се въздържаха.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).