Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Появиха се инвеститори за хосписа край Варна! Лошата инфраструктура може да ги откаже
Автор: Пламена Николова 09:31 / 26.01.2018Коментари (4)5759
Вече има заявен интерес от германски инвеститори, които имат желание да изградят хоспис в с. Константиново край Варна. Те обаче може да бъдат отблъснати от напълно разбитата инфраструктура в селото, включително и около имота, който варненецът Марин Урумов желае да дари за построяването на хосписа. Това сподели самият той за Varna24.bg.

"Към момента има интерес от една немска фирма за недвижими имоти, която работи от името на немска фондация, която проявява интерес да строи старчески дом, но за германци. Естествено, при същите условия - минимум 2 стаи за социално слаби българи, за които да се грижат безвъзмездно. Имахме една предварителна среща между тях, мен и адвоката ми. Върнаха обаждане от Германия, с което потвърдиха интереса на фондацията и до 2 седмици очаквам да пристигнат, за да огледат имота. Искрено се надявам там нещата да се случат, но борбата ми за улиците и канализацията в селото, се оказва граничеща с невъзможното. Десетки молби до голяма община; десетки обещания от кмета. С това отношение около 2000 души чисти етнически българи се превръщаме бавно и сигурно в гето.

Липсата на асфалтирани улици и канализация, освен всичко друго, е в пряка връзка с това, бъдещият инвеститор да се откаже още на старта за изграждане на хосписа. Ще спомена отново и другото, че на децата им се налага да вървят, някои и по 2,5 км., за да стигнат до училищния автобус, често нападани от бездомни кучета; линейките отказват да се движат по разбитите улици, които наистина сами очакъляваме и валираме... Или дори да вземем само онова, каква воня се носи в ниските части на селото надвечер, (най-вече лятно време,) заради ниските подпочвени води и отвеждането на фекалните води в деретата!

Освен, че съм тъжен, аз съм и един гневен българин, и апелът ми за построяване на хоспис до голяма степен бе продиктуван и от това - да се събудим за истинските ценности, не само за онези за джендърите, успиването ни с ротационното ни европредседателство и милиардните заеми, които ще плащаме ние и децата ни.", сподели Марин Урумов.

Припомняме и какво точно заяви той като намерение и желание неотдавна:

"Дарявам 1,5 декара от дворното си място в село Константиново за построяване на хоспис. Селото е само на 15 километра от гр. Варна, парцелът е в регулация, на два пътя, електрифициран и водоснабден. Районът е много тих, с изключително чист въздух, приятна панорама и отстоящ само на около 600 метра от красива дъбова гора.

В зависимост от инвеститора правя следната уговорка: При инвеститор - организация с идеална цел или държавата, (последното би изненадало всички ни) с цел избягване на неправомерното отклоняване на средствата по финансирането и самото строителство, имам условие лично (и безвъзмездно) да отговарям и следя разходването на финансите по проекта.

Гарантирам с името си, както, сигурен съм, и всички които ме познават, ще гарантират честността ми. Имам и нужната компетентност - професионален счетоводител съм с над 20 години трудов стаж и вещо лице към Варненски Окръжен Съд - лицензиран оценител на недвижими имоти и експерт съдебно-счетоводни експертизи.

При проявен интерес от частен инвеститор, условието ми е минимум две стаи да бъдат предоставени за социално слаби възрастни българи, за които обгрижването до края на дните им да бъде безплатно и безвъзмездно.

Държавата сме аз и вие, а не те, и вярвам, че всеки българин, дори най-бедния, заслужава достойна старост и достоен живот! Моля, подкрепете ме!".

Varna24.bg публикува и писмото на Марин Урумов, в което той в прекрасен художествен стил описа и тъжната си битка с институциите за асфалтирането на улиците в Константиново. Все още обаче счетоводителят с поетична душа не е загубил напълно надежда и се надява апелът му да стигне до хората, от които зависи промяната на Константиново.



Още по темата: общо новини по темата: 13
17.11.2019 »
13.08.2019 »
14.01.2019 »
27.12.2018 »
03.08.2018 »
03.08.2018 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да дойдат в с. Ст Караджа общ. Вълчи дол. Има много голама и хубава сграда за подобни проекти.
Aнонимен
на 26.01.2018 г.
0
 
 
Нашите хосписи са под всякаква критика.Умориха баба ми в такъв наскоро ,простудиха я и тя почина горката жена !
Aнонимен
на 26.01.2018 г.
0
 
 
да но той иска да приюти германци а не българи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: