Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дали отсъствието на Григор Димитров от Sofia Open всъщност не е за добро?
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 07.02.2018Коментари (1)4402
© БФТ
Тенис турнирът в София вече започна. Преди няколко дни българската публика разбра, че голямата им тенис звезда Григор Димитров няма да присъства в надпреварата.

Липсата на българина като че ли вече не се усеща. Акценът се ситуира върху младите български надежди Донски, Андреев, пловдивчанинът Димитър Кузманов, Лазаров. Носителят на три титли от големия шлем и безспорно един от петимата най-успели тенисисти в световен мащаб в последното десетилетие Станислас Вавринка ще играе в България. Има и още няколко стабилни играчи на събитието в София.

Към момента това са опорните точки, на които наблягат пиарите на турнира. А и така трябва да бъде, Димитров липсва. Но дали именно тази липса на българската световна тенис величина Григор Димитров няма да се отрази положително в някой друг аспект от мисленето ни?

Наблюдавах няколко мача дотук в надпреварата. Включително всички двубои на българските представители. Млади, трудолюбиви, вероятно талантливи момчета, спортисти. Кузманов, Лазов, Лазаров, Донски, Андреев. Това е бъдещето на българския тенис в следващите 10 години.

И бъдещето не е никак добро. Изключвайки Адриан Андреев, който спокойно може да намери място в топ 50 на световната ранглиста до 7-8 години, другите изброени ни показаха ясно къде се намира българският тенис, а и спорт в момента.

Изключвайки здраво критикувания допреди година Григор Димитров. Четиримата представители на България ни отвориха очите къде всъщност е България на световната тенис карта, изключвайки Григор Димитров. Поне на някои от нас.

Радваме се на спечелени сетове срещу 134-ия и 136-ия в света. Всъщност това е реалността.

От друга страна, от година насам Димитров играе извънземен тенис. На моменти – на ръба на съвършенството. Световният номер 4 в света при наличието на вероятно двамата най-добри в историята на играта – Федерер и Надал. Контрастът е голям. Вероятно огромен и несравним. И не само с представянето на българите.

Турнирът в София е от най-ниската категория на ATP. В него участват много тенисисти около топ 40,50,60. Сравнявайки играта им с тази на Димитров, ние българите вече можем да се чувстваме една световна тенис сила. Единственият български представител в елита на световния тенис ни направи държава-колос в нещо. В тениса.

България е четвърта в света в нещо. Играта на Димитров през 2017-та беше невероятна. Не случайно се стигна до 5 сета с Надал на миналогодишния полуфинал на Аустрелиън Оупън.

Имаше и спадове, но българинът понякога просто превключваше на по-висока предавка, която всъщност беше толкова висока, че ако Джокович, Мъри и Вавринка бяха здрави, половината щяха да загубят. А те са едни от най-великите.

Все още има неясноти около Григор Димитров. И основно една. Много важна. Ще може ли българинът да задържа това екстремно тенис ниво през по-голямата част от сезона? Сигурно е, че той и щабът му работят точно в тази насока. И ако успеят, Григор Димитров ще бъде световна тенис сила още дълго. И вероятно бъдешият номер едно. А турнирът в София може само да ни убеди какво всъщност направи Димитров за България.


Източник: Ивайло Червенков

Още по темата: общо новини по темата: 23
10.02.2019
07.02.2019
06.02.2019
05.02.2019
02.02.2019
29.01.2019
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ В НЯКОЙ ДВУБОЙ И ПОСЛЕ.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: