Провал за голямата ни надежда за медал в Пьонгчанг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:33 / 24.02.2018
9288
Радослав Янков отпадна още в квалификациите в паралелния гигантски слалом на сноуборда от олимпийските игри в Пьонгчанг.

Голямата ни надежда за медал прегоря и не успя да демонстрира истинските си възможности. Българинът даде общо време 1:26,04 минути и остана на 19-ото място.

"Разликата мужду успеха и неуспеха в нашия спорт е много малка...", заяви разочарован след надпреварата Янков.

"Напрежението оказа влияние. Може би не направих това, което трябва технически. Може би можех да карам малко по-изправено между вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място - екипировка, психика. Едва тогава идва и късметът. Но трябва да си добре подготвен", допълни още Янков.

Представителката ни при жените Теодора Пенчева също отпадна в квалификациите. Тя завърши 27-ма с време 1:38,63 минути.

Чехкинята Естер Ледецка продължава да пише история. Тя стана шампионка в паралелния гигантски слалом в сноуборда. а преди това спечели и златото в супергигантския слалом на алпийските ски.

Така тя стана първата жена, която спечели два златни медала от зимна олимпиада в два различни спорта и общо петият човек в историята с това постижение.

При мъжете триумфира Невин Галмарини (Швейцария), като изпревари южнокорееца Сангхо Лий с 0.43 секунди.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).