Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Камчия" домакин на държавното първенство по хокей в зала
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 16.03.2018Коментари (0)6663
©
Държавното първенство по хокей в зала за мъже ще се проведе от 16 до 18 март 2018 г. в Спортния комплекс на СОК "Камчия". Организатор на събитието е Българската федерация по хокей на трева, Министерството на младежта и спорта и Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия".

Във финалите на първенството ще участват 8 отбора, разпределени в две групи "А" и "В". В модерната спортна зала на СОК "Камчия" ще видим водачите в ранглистата "Академик плюс", а също "Славия 1921", "Локомотив 1929", отборите на Минно-геоложкия университет и на Националната спортна академия, а също "Вълците" и хокеистите от "Пловдив".

Първенството ще премине в две фази: в I групова фаза отборите ще играят всеки срещу всеки, във II фаза – първите два отбора от групите "А“ и "В“ ще излъчат призьори след кръстосани полуфинали и финали. Класиралите се на III и  IV място в "А“ и "В“ групи, ще формират нова група "С“ за класирането от V до VIII място. Продължителността на срещите е 2 полувремена по 15 минути.

Победителят в 26-то Държавно първенство ще придобие право за участие в Европейските клубни първенства в зала през 2019 г.

През ноември 2018 г. СОК "Камчия“ ще бъде домакин на VI издание на Националния университетски шампионат по хокей в зала. "По инициатива на Асоциацията за университетски спорт и Българската федерация по хокей на трева се планира през тази година да се положат основите на Балканските университетски шампионати по хокей 5 (на открито), като домакинството ще е на СОК "Камчия“, коментира преди началото на първенството днес доц. Антонио Антонов – изпълнителен директор на Българската федерация по хокей на трева.

През декември 2018 г. се планира и провеждането на I Международен открит турнир по хокей в зала за Купата на СОК "Камчия“, а също Клубната лига по хокей на югоизточна Европа и Югоизточното Европейско първенство по хокей в зала за юноши и девойки до 18 г.

Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия“ е традиционен партньор на този спорт, като до момента Спортният комплекс бе домакин на престижното Европейското клубно първенство по хокей за мъже в зала Сhallenge I, Европейското клубно първенство Challenge II, Балканско първенство за юноши и девойки, Държавното първенство за всички възрасти, Държавното студентско първенство и Държавното детско първенство по хокей. За организацията и провеждането на Европейското първенство "Камчия“ получи изключително висока оценка от Европейската федерация по хокей в зала.

Спортен комплекс "Камчия“, построен и оборудван с инвестиция на правителството на Москва, отговаря на всички изисквания на спортните федерации и клубове за провеждане на състезания, тренировъчни лагери и подготовка от най-висок клас.

Всички срещи от 26-то Държавно първенство се играят в многофункционалната зала на Спортен комплекс "Камчия“ и са с вход свободен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: