Няма такова нещастие! Черно море се провали и срещу Локо (Пд) на "Тича"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:54 / 18.03.2018
8355
Черно море загуби от Локомотив Пловдив с 0:1 в мач от 26-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Тича" във Варна. Белгиецът Абделхаким Буна (29) бе точен за гостите, отбелязвайки първия си гол с черно-белия екип. Локо доигра двубоя без своя капитан Димо Бакалов, който получи два жълти картона в рамките на една минута и бе изгонен в 88-ата.

Това бе мач №13 на Бруно Акрапович като треньор на Локомотив, като активът на босненеца вече е 2 победи, 5 равенства и 6 загуби.

С успеха Локо се изкачи на 8-мо място в класирането с актив от 31 точки. Черно море пък удължи ужасяващата си серия без домакинска победа от края на юли насам.

Още в 4-ата минута футболистите на Локомотив имаха основателни претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от съдията. Елитон Торета центрира от фаул в наказателното поле, където капитанът на Черно море Георги Илиев реши да посрещне топката с тяло, но тя се удари в дясната му ръка. Реферът Стефан Апостолов обаче се направи, че не вижда и даде знак играта да продължи.

В 12-ата минута бе първото чисто положение в мача. Димо Бакалов се измъкна на скорост и навлезе в пеналта. След това изпусна контрола на топката, но тя отиде към Анте Аралица, който от границата на наказателното поле шутира силно, но твърде високо над гредата в аут.

Само 3 минути след това Абделхаким Буна центрира от корнер на близка греда, където бе Димо Бакалов. Капитанът на "смърфовете" опита с глава да намери горния ъгъл, но високо над целта.

Така се стигна до 29-ата минута, когато по-активният до този момент отбор на Локомотив откри резултата. Елитон изпълни корнер, а защитник на домакините изчисти към дъгата. Там Абделхаким Буна нанесе мощен диагонален шут, пращайки топката в десния ъгъл на Благой Макенджиев - 0:1. Това бе първи гол за белгиеца с екипа на Локо.

Черно море създаде първото си положение чак в 33-ата минута. Мартин Костадинов проби отляво и центрира към непокрития Ндонгала, който от 6-7 метра не улучи добре топката и я прати в аут. Малко преди почивката Мехди Фенуш се озова на стрелкова позиция и шутира, но на педя над напречната греда в аут.

През второто полувреме Черно море осъществи натиск към вратата на гостите, който по-скоро бе хаотичен.

В 69-ата минута Локо пропусна идеална възможност за втори гол. Анте Аралица центрира в пеналта, където Димо Бакалов бе оставен непокрит и от 7-8 метра засече с глава, но много неточно в аут.

Десет минути преди края Ндонгала проби отдясно и почти от аутлинията центрира към малкото наказателно поле. Там обаче Костадинов и Минчев се разминаха с топката на празна врата.

Черно море - Локо (Пд) 0:1

Голмайстори: 0:1 Абделхаким Буна (29)

Черно море: Благой МакенджиевАлександър Цветков, Мехди Фенуш (69- Марек Кузма), Радослав Василев, Мaртин Костадинов, Атанас Зехиров (54- Дани Кики), Георги ИлиевМариян Огнянов (74- Мартин Минчев), Илиас Хасани, Даниел Димов, Аристоте Ндонгала.

Локо (Пд): Антони Милина, Муса Мохамед, Димитър Везалов, Юрица Булят, Димитър Велковски, Янко Ангелов, Елитон Торета (84- Филип Михалевич), Игор Банович, Димо Бакалов, Абделхаким Буна, Анте Аралица (90- Стивън Езе).



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).