Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Медицински университет е комплексен победител във варненската Универсиада
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 30.04.2018Коментари (0)5760
©
Студентите от Медицински университет – Варна извоюваха приза "Комплексен победител“ в XIX-ата Варненска Универсиада. Бъдещите медицици заслужиха признанието след оспорвани  състезания по спортните терени във Варна между студенти от 6 варненски университета.

В стилна церемония по награждаване, която се проведе в залата на Юнашкия салон на 28 април, бяха наградени всички студенти медалисти в деветте вида спорт /волейбол – мъже и жени, мини футбол, баскетбол мъже и жени стрийтбол 3х3, боулинг, тенис на корт, шахмат, плуване, тенис на маса, лекоатлетически крос/. Безапелационен шампион със седем шампионски титли във всички спортове е Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна, като голямата награда връчи г-н Кристиан Димитров, директор дирекция "Спорт“ при Община Варна на Ректора на Университета проф. д-р Красимир Иванов.

Проф. Иванов поздрави лично победителите и изрази чувството си на гордост от постигнатите резултати. "Пожелавам на студентите да са здрави, да имат успехи в учението, както в спорта, да станат толкова добри лекари, каквито спортисти са в момента. Изключително съм удовлетворен, че един от сравнително малките университети във Варна става комплексен победител във Варненската универсиада. Това ни радва, но също така ни ангажира като ръководство да продължаваме да инвестираме в младежките дейности и специално в спорта, защото няма университет без спорт. Всеки успешен университет успешно развива и спорта. Затова съм изключително щастлив и горд с нашите студенти.“, каза проф. Иванов след церемонията по награждаването.

Отборите на МУ-Варна извоюваха първи места и златни медали в състезанията по плуване, волейбол мъже и жени, боулинг, тенис на корт и футбол (първи отбор). Сребърни медали спечелиха отборите по шах и баскетбол и бронзови отличия в лекоатлетическия крос и футбол (втори отбор). МУ-Варна спечели в състезанията общо 1774 точки и купата за комплексен победител, на второ място се класира Икономически университет – Варна с 1737 точки, на трето място студентите от ВВМУ "Н.Й.Вапцаров“ с 1267 точки, следвани от ТУ, ВСУ и ВУМ.

Всички наградени получиха от организаторите от Общината купи, медали, плакети, грамоти и предметни спортни награди. ХIX-ата Варненска Универсиада се организира и провежда от Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университетите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: