Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чалгата и силикона прокудиха Георги Христов от България: Отвратен съм, ще приема гръцко гражданство!
Автор: Екип Varna24.bg 14:44 / 03.07.2018Коментари (12)3787
©
Естрадният певец Георги Христов напуска България! Емблематичният изпълнител е отвратен от ситуацията с културата у нас и не иска повече да бъде част от нея. Певецът най-вероятно ще се пресели в Гърция, където има къща и където прекарва много от времето си през последните години. Самият Христов признава, че е много разочарован от ситуацията у нас, и вероятността да вземе гръцко гражданство и да заживее в южната ни съседка е много голяма.

"Не живея и скоро няма да живея в тази прекрасна страна, която обичам и ми е родина. Но рекет и престъпления няма да търпя и да приема! Вече ще се прибирам в България само за срещи с моята публика, за концерти."

Така обяснява огорчението си от ситуацията в страната Георги Христов. Според него в момента да се правят популярна музика и концерти у нас е почти невъзможно, независимо от това кой се опитва и колко голяма звезда е.

"Популярната музика в България винаги е имала своите блестящи образци. Друг е въпросът, че винаги сме подложени на геноцид от страна на електронните медии в собствената си страна. Терминът естрада не е точната дума. Естрадата е мястото, където музикантите представят своята музика. За никакъв ренесанс не може да се говори. Просто сега, за пореден път, се преоткриват хубавите български песни и големите български артисти. Слава на Бога, поне аз не мога да се оплача от липса на зрители и залите винаги са били пълни. Но има неща, които не мога да приема", сподели Христов.

Изпълнителят на "Черно и бяло" е категорично против факта, че от много време насам се издигат в култ кръчмарските силиконки. "Не слушам такава музика! Тя си има своите потребители, но това не е културата на нацията ни. Ние сме балканци и тук се пеят песни като "Излел е Дельо хайдутин", с които нашият народ е оцелял през годините, а не се пеят песни с кючекчийско звучене", категоричен е Жоро.

И заради факта, че не е съгласен с много неща, които му се налага да преглъща, звездата се е устремил към друго гражданство. Най-вероятно гръцко, но нищо чудно да е и руско.

"Обмислям възможността да приема друго гражданство, защото, както много пъти съм казвал - в чужбина много повече си ценят певците! Вижте например какво прави Русия за хората на изкуството си!", обясни Христов.

Повече от две години естрадната ни легенда живее в Гърция, където има огромна къща. Там обикновено прекарва летата си.

"Ще се връщам само за концертите си. А те тепърва предстоят", обясни Христов.

Само преди дни - в средата на юни, изпълнителят се завърна на музикалната сцена. Това се случи с биографичния концерт "Моят път".

"Това е едно мое емоционално завръщане. За първи път в него разкрих интересни случки и преживявания около създаването на най-известните си шлагери. Излязох на сцената със своя бенд, осветление, ефекти и балет", обясни Жоро пред "България днес".

"Моят път" е завръщането на изпълнителя на сцената, след като през август миналата година загуби майка си. "С мама си отиде част от душата ми", каза ни тогава съсипаният Христов. Певецът и майка му имаха много силна връзка в последните 20 години. Живееха заедно в село Волуяк. Павлина бе дългогодишен военен служител и след ранното си пенсиониране изгради страхотната си къща заедно с по-малкия си син Жоро. Сега нищо не задържа в родината изпълнителя ни освен брат му, снахата и децата им, които Христов обича като свои.

Отглежда децата си в чужбина

От години се говори, че Георги Христов има деца, които отглежда в чужбина. Миналата година на въпрос дали има незаконен син, певецът отговори: "Какво означава незаконни деца? Щом си имат родител, значи са законни. Аз съм ги признал".

Георги Христов има син на 18 години от рускиня и още едно момче от българка. С признанието, че има двама синове, при това от две различни жени, певецът напълно затвори устите на недоброжелателите. Първородният му син даже вече е пълнолетен, но расте в Русия с майка си. Той е плод на кратката връзка на Христов с руска балерина, която била част от негов балет за турне в средата на 90-те години на миналия век. След завръщането си в Русия жената изненадала певеца, като му се обадила и го поставила пред свършен факт, заявявайки, че е родила дете от него. Изпълнителят не се колебал и заминал за Москва, където признал момчето. Георги Христов призна още, че има и друг син, по-малък, от връзка с българка, когото също пази в дълбока тайна. Вторият му син и майка му редовно му ходят на гости в дома му, а всяко лято били заедно на море.



Още по темата: общо новини по темата: 412
06.01.2019 »
09.11.2018 »
15.10.2018 »
19.09.2018 »
03.08.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 03.07.2018 г.
0
 
 
Правилно решение Георги. Бягай от кочината , щом можеш... Горко им на тези , които не могат.
0
 
 
Навсякъде има чалга, дори и в Америка. :)
0
 
 
Е георги един незамени певетз .ние те обицхаме много булгари .не се сравниаваи .с таз цхалга .тиа е бита карта .а георги ксристов си е .
+1
 
 
По-добре е, когато артисти като Георги Христов се борят срещу този цигански феномен, вместо да бягат от проблема. Необходима е критична маса от мнения на популярни личности. Разбирам обидата му, но изселването му в чужбина с нищо няма да помогне. Чалгата наистина е тест за принадлежност към българския народ, защото поради исторически и културни причини няма как човек, който се чувства българин, да приеме музиката и културата, с която се празнуват цигански сватби. Технически такъв човек може да има български паспорт, разбира се.
0
 
 
Че какво ти е във Волуяк, бе, Георгенщайн? Къща, като слънце. Творец! Някаква звезда все пак. Че какво е в Гърция? Един голям и надут балон. Ама щом си решил.. Има къде-къде по-достойни места за живот на тази планета.
-2
 
 
А ще ти го дадат ли?И що си мисли,че там няма чалга и силикон.
+4
 
 
аз откога ви говоря , че чалгата е по-голям проблем дори от наще политици
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: