Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Чудесна новина за всички, които обичат Спартак (Варна)
Автор: Пламена Николова 16:06 / 05.07.2018Коментари (0)4462
© ФК Спартак
Чудесна новина за всички, които обичат Спартак (Варна) дойде днес от Общината в града. От клуба също побързаха да се похвалят чрез официалната си страница във Фейсбук, видя Varna24.bg.

Ето какво написаха "соколите":

Днес мина комисията, резултат:
- преотдават безвъзмездно базата на ст. СПАРТАК за 10 г на клуба
- опълномощят кмета относно ремонта ( документи и организация)
- смяна на директорите в ръководството на дружеството и след ремонта ще закриват дружеството и имотите ще са отново публична общинска собственост! Наш представител е в борда! 

Утре в 9 ч е сесията, който има желание и възможност в 8:50 се събираме пред общината!

По предварителни разчети ремонтът на стадион "Спартак" ще струва около 1,45 млн. лева с ДДС, уточниха официално от Общината. 53 хил. лева от тях ще бъдат осигурени от местната хазна като компенсирани промени по бюджета на Община Варна за 2018 г. Те ще бъдат за сметка на средствата, предвидени за ремонта на ул. "Ал. Рачински“.

За останалите близо 1,4 млн. лева общината ще разчита на финансова подкрепа на държавата. Общинските съветници упълномощиха кмета на Община Варна да предприеме всички необходими действия за осигуряване на финансирането от държавния бюджет.

След извършване на строително-монтажните работи и въвеждането на обектите в експлоатация се предвижда да се извърши увеличаване на капитала на дружеството "Стадион Спартак“ със стойността на изпълнените дейности.

По предложение на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов бяха взети решения, свързани с новото дружество "Стадион Спартак“, изцяло собственост на Община Варна. Съветниците одобриха промяна в наименованието – от "Стадион Спартак“ АД на "Стадион Спартак“ ЕАД.

Решено бе съставът на Съвета на директорите да бъде намален от петима на трима членове. В новия директорски борд ще влязат Венцислав Младенов, управител на ОП "Спорт-Варна“, председателят на "ЖСК – Спартак“ Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на ФК "Спартак 1918“. Тримата няма да получават възнаграждения.
 
Членовете на комисията дадоха също съгласието си за предоставяне на ФК "Спартак 1918“ на  безвъзмездно право на ползване за част от спортната база на "Стадион Спартак“ ЕАД. Футболният клуб ще получи всички имоти на дружеството с изключение на стадиона,  тъй като предстои ремонт.
 
Амбицията на "Спартак 1918“ е да развие детско-юношеската школа, разкри пред съветниците Евгений Балев от ръководството на футболния клуб. "Когато поехме клуба през декември миналата година, децата бяха 67. В момента тренират 250, като желанието ни е да увеличим броя им до 450“, каза Балев.
 
Съветници приветстваха намерението на ръководството на "Спартак 1918“ да развива детско-юношеската школа. Те призоваха клуба да поддържа базите, предоставени от Община Варна, като добър стопанин.

Още по темата: общо новини по темата: 32
03.06.2019
29.05.2019
20.05.2019
10.03.2019
09.01.2019
13.12.2018
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: