Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Леко разминаване! До 2 години Варна ще има най-големия и модерен стадион в страната
Автор: Пламена Николова 08:57 / 26.09.2018Коментари (15)32382
©
До 2 години Варна ще има най-мащабният и модерен стадион в страната. Това заяви за Varna24.bg общинският съветник Димитър Карбов, който е представител на местния парламент в дружеството "Спортен комплекс“ Варна.

"Що се касае до фазите на завършване малко ще се разминат с първоначално обявените, но важното е това стадионът да бъде завършен. Въпрос на година и половина –две е действителното завършване на съоръжението, 2/3 от работата е свършена. Тя касае не само южната част на стадиона, а и помещенията, които са отдолу и са за другите видове спорт, освен основния-футбол. Паркингът е завършен. Продължаваме със строителството на трибуните от източната и западната част. Финалната права е свързана с реализацията на футболния терен,  което ще е окончателното приключване", каза Карбов.

Не се предвижда поетапно пускане на части на завършени терени от стадиона. Когато той бъде изцяло готов ще бъде въведен в експлоатация. Въпреки това има технически задания, които предвиждат въвеждането в експлоатация на определи части от съоръжението, за които има вече изготвена техническа документация.

Според Димитър Карбов основните причини за забавянето на строителството и бавните темпове, с които то напредва, са финансови.

"Да, всичко опира до пари. 70 млн.лв. не се намират лесно, толкова е стойността от началото до края на обекта. В крайна сметка дружеството успя да намери по-голямата част. До момента са изразходени около 50 млн.лв. Остават по-малко от 20 млн.лв. да бъдат вложени. Ръководството на дружеството търси всякакви възможни начини за дофинансиране и завършване на съоръжението.

Параметрите остават същите. Няма нищо променяно по проекта, но държа да отбележа, че действителният строеж на стадиона започна през 2015 г., а не както се коментира, че стадионът се строи вече 13 години. Трябва да се престане с тези спекулации. Още когато бях избран да представлявам Община Варна в общото събрани на дружеството съм направил подробен доклад за фактите и обстоятелствата от 2003 г. до наши дни. Тогава може да е стоял въпросът за ремонт на бившия стадион, но нещата във времето са се променили, докато се стигне до решението за изграждането на изцяло нов стадион. Така бе решено старият "Юрий Гагарин“ да бъде разрушен до основи и да започне строителството на новият стадион "Варна“. Това е напълно ново съоръжение във връзка с новите изисквания на УЕФА. Тъй като самото игрище беше ориентирано преди това в посока изток-запад, а по новите правила се изисква трибуните да бъдат проектирани в посока север-юг, това наложи построяването на новото съоръжение.

Реално строителната дейност започна преди три години. Абсолютно можем да твърдим, че Варна ще има най-модерният стадион в България. Няма друг стадион през новото съвремие, който да е бил реализиран на територията на страната в такъв мащаб. Варна ще има възможността да домакинства не само спортни, но и културни прояви, защото проектът на стадиона е да бъде с обществен достъп за различен вид мероприятия, организирани там. С този стадион ще привлечем още повече посетители в нашия град, които ще пристигат не само за спортни, но и за културни събития във Варна. Бяхме свидетели как в последния месец за Световното първенство по волейбол Варна бе център на събитията за света. По същия начин ще се следят спортните и културни срещи през следващите няколко години на стадион Варна. Аз искрено се надявах, че ще успеем да завършим стадиона до 2019 г. предвид това, че Варна ще бъде Европейска столица на спорта, но за съжаление всичко опира до финансови средства и когато ги нямаш в наличност, е трудно да се реализира съоръжение с такъв мащаб“, каза още Димитър Карбов.

Припомняме, че бъдещият спортен комплекс ще има капацитет 22 600 души. Общата разгъната площ на цялото съоръжение е 51 550 кв.м. От тях 23 130 кв.м са предвидени за паркинг със 716 места. 

Обектът ще има четири нива. Първото е за футболно игрище, подземен паркинг, съблекални за играчите и треньорите им. 

Предвидени са още зала за пресконференции, конферентна зала, VIP вход, офиси, складове. 

Президентската ложа, бизнес ложи, офиси, конферентни зали, зала за спортна гимнастика, фитнес и съблекални ще бъдат разположени на второ ниво. Ниво три е за заведения за бързо хранене, ресторанти, бизнес клуб и бар. Фитнес център с разгъната площ 817.6 кв.м ще има на четвъртото ниво. Седалките за публиката ще заемат 5086 кв.м. Инсталациите ще са на площ 7112 кв.м.

Комплексът ще бъде съвкупност от съоръжения, сгради и инфраструктура, проектирани по най- модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатляващи архитектурни решения, допълват проектантите.



Още по темата: общо новини по темата: 21
13.11.2019 »
09.01.2019 »
20.12.2018 »
08.11.2018 »
18.06.2018 »
12.06.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.09.2018 г.
0
 
 
Споко!ТИМ си знаят работата.Стадиона ще стане за чудо и приказ.
0
 
 
Ако са меркуриански 2 години, ще стане по-бързо (по кратки са от земните). Притеснява ме, че тоя е астроном и го влече Юпитер, а юпитерианските години са доста по-дълги от земните. По-скоро Илън Мъск ще прати оня жапонец на Луната отколкото да завършат бившия най-голям изкуствен гьол във Варна. Чесане на езици, десетки милиони заровени за 11 години и едно голямо ла*... нищо :-))) Па платените драскачи на трибуквието ги знаем :-)))))
Aнонимен
на 26.09.2018 г.
-1
 
 
Много злоба и хейт за един хубав и полезен проект във Варна, по който се работи усилено. Манталитет български.
+1
 
 
Обещавате,но нищо не правите,да ви пикая на обещанията !
Aнонимен
на 26.09.2018 г.
0
 
 
Ахахаха, служителите на групировката са инструктурани - дитирамби за успешното завършване на кирливия стадион, който трябваше да е 2-3 пъти по-голям, завършен преди 7-8 години, и общинската земя отстрани трябваше да е парк, а не продадена за хипермаркет и кооперации.
Aнонимен
на 26.09.2018 г.
0
 
 
Да обобщим, това е една от най-големите публични кражби на общински средства във Варна! И накрая една частна групировка ще се разпорежда с нещо построено с парите на варненци. Къде са ДАНС и прокуратурата? Кого обслужват всъщност?
Aнонимен
на 26.09.2018 г.
0
 
 
Четете малко, бе , хора. Най-голямата и сложна част е подземния паркинг и извеждането на подпочвените води. Трибуните ще ги вдигнат до 1-2 години, а игрище се прави бързо. Как може такова агресивно невежество?!?!?!
Aнонимен
на 26.09.2018 г.
+1
 
 
Преди седмица кацнах във Варна със самолет и заходихме към летището прелитайки над стадиона. Видно от небето е, че има някакви строителни дейности от към булеварда - там къдет минават и виждат хората. Зад фасадата, ако изобщо мога да я нарека такава няма нищо ... 50 милиона са заминали към приятелски фирми за проучвания и геодезия основно явно, защото ако с две трети от парите са направили това голямо НИЩО с още 20 милиона не виждам какво ще строят.
0
 
 
Изглежда по-голямата част от работата е свършена, което е много добра новина. Радвам се, че са спазили и изискванията на UEFA, за да може да няма проблеми с това да се провеждат и международни мачове на този стадион.
Aнонимен
на 26.09.2018 г.
+2
 
 
Тоя Карбов е егати фурнаджийската лопата. Всеки няколко месеца разправя явни глупости. Пълен нещастник.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: