Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски военни от резерва се обявиха против офицерското звание на Емел Етем
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 19.03.2009Коментари (0)1474
Войните от резерва, членове на „Българско войнство" към ПП ГЕРБ са недоволни от присъждането на офицерско звание на Емел Етем, съобщиха самите те чрез отворено писмо до Георги Първанов, президент на Република България и върховен главнокомандващ на ВС на Република България, Сергей Станишев и Николай Цонев, изпратено и до медиите. Публикуваме мнението на войните относно този акт: 

Ние войните от мобилизационния резерв на Българската армия, членове на клуб „Българско войнство" към ПП ГЕРБ Варна изказваме своето огорчение относно акта за присъждане на офицерско звание на старши офицер от Българската армия на г-жа Емел Етем Тошкова. Липсата на каквато и да е сериозна мотивация за даването на звание майор от мобилизационния резерв ни дава основание да мислим, че държавата в лицето на нейните политически представители във властта се отнася несериозно и с пренебрежение към българската армия, към тежкия и отговорен труд на българските воини, лишенията и несгодите, които търпят техните семейства както и към българския народ, който издържа своята армия със данъците, които плаща.

Ние сме съгласни с изказването на министър Цонев, че съгласно закона има право да произвежда в офицерско звание, но не можем да приемем, че всеки гражданин, който е показал „своя бойки дух в работата си, заслужава да бъде част от офицерския корпус." Препоръчваме на министър Цонев да прочете внимателно законите и правилниците третиращи материята за изискванията към постъпващите в армията кадрови военнослужащи за да разбере колко много и какви сериозни принципи е пренебрегнал със своето странно решение.

Ние не искаме да се занимаваме с личността на г-жа Тошкова, как, къде и по какъв начин се проявява нейният „бойки дух". Това българските граждани знаят добре.

С това писмо ви предупреждаваме за вредната и опасна за българската армия тенденция да се пренебрегват основни принципи във военното строителство и за това, че е време да спрете с лаическите действия в тази област, очевидно непозната за вас.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Застреляха Алексей Петров
Природни стихии
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: