Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒругиƒёЎ‘утзал»нтервю√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (4)
ќколо 50 млн. лв. вложени в строежа на стадион "¬арна" до момента, 20 млн. тр€бват за завършването
јвтор: ѕламена Ќиколова 15:28 / 08.11.2018 оментари (9)7539
© Varna24.bg
јрхив
Ќаличието на подпочвени води спънало изграждането на стадион ¬арна. 2/3 от съоръжението е готово, текат преговори с инвеститори, които да осигур€т нужните за завършването на стадиона 20 млн.лв. “ова сподели за Varna24.bg†общински€т съветник ƒимитър  арбов, представл€ващ ќбщински€ съвет в дружеството —портен комплекс "¬арна".

≈то какво още каза той:†

"¬иждаме, че строителството на стадион ¬арна продължава.  азах го и предни€ път, че темповете не са очакваните от нас, но в крайна сметка всичко опира до финансиране.  огато има пари и дейностите ще върв€т. ўо се отнас€ до завършването на стадиона и осигур€ването на необходимите†средства за окончателното му завършване, мисл€ че момента с продажбата на имоти от апортираните общински терени в смесеното дружество†сме приключили. ѕървото, което е продадено на  ауфланд†-16 декара, и останалите, които б€ха продадени на фирмата изпълнител на строителните дейности, б€ха спешни и необходими за доизграждането†на подземната част от съоръжението. «а не€ твърд€, и подкреп€м с документи, че 2/3 от строителните дейности са изпълнени към този момент.

ќстава по-лесната част, ко€то касае трибуните и игрището, и за ко€то са необходими още около 20 млн.лв. —ъвета на директорите на спортни€ комплекс води сериозни разговори с потенциални партньори инвеститори за да бъдат осигурени средства в най-близък срок и строителството на стадиона да приключи.†

ƒо момента около 50 млн.лв. са вложени в същинската част. ќще около 20 млн.лв. са необходими за завършването.†

»ма†и пречки от миналото, които забавиха изграждането на стадиона.  огато беше взето решение за това да не бъде направен ремонт на стадиона, а направо да се изгради ново съоръжение, тогава в изкопната част от дейностите б€ха констатирани подпочвени води, за които твърд€ че е било необходимо да бъдат укрепени до такава степен, че да гарантират строежа на стадиона след това. “р€бвало е да бъдат взети мерки реално стадион ¬арна да не се окаже в зона на подпочвени води, които да създават сериозни проблеми в бъдещото му ползване.

ј иначе спънките са до там, че от 2003 г. до 2014 г. по стадиона нищо не е правено. ¬ този период са се водили едни дълги†кореспонденции между ќбщина ¬арна и евентуални€ партньор в този спортен комплекс. ќще през 2015 г., когато б€х избран да бъда представител на ќбщина ¬арна†в дружеството направих†един доста задълбочен доклад, в който съм описал всички събити€, съпътстващи иде€та. Ќе искам да нос€ отговорност за неща, които са се случвали преди да бъда общински съветник и да представл€вам общината.

—тадион ¬арна се строи реално от кра€ на 2014 г. јко финансовите параметри преди†повече от 15 години са били едни, сега са различни. ≈дна торба цимент сега е три пъти по-скъпа, както и бензина. «атова не може сега да†се коментира защо парите, които тогава са см€тали инвеститорите†да вложат в строежа, днес не са достатъчни", каза  арбов.

ѕрипомн€ме, че бъдещи€т спортен комплекс ще има капацитет 22 600 души. ќбщата разгъната площ на ц€лото съоръжение е 51 550 кв.м. ќт т€х 23 130 кв.м са предвидени за паркинг със 716 места.

ќбектът ще има четири нива. ѕървото е за футболно игрище, подземен паркинг, съблекални за играчите и треньорите им.

ѕредвидени са още зала за пресконференции, конферентна зала, VIP вход, офиси, складове.

ѕрезидентската ложа, бизнес ложи, офиси, конферентни зали, зала за спортна гимнастика, фитнес и съблекални ще бъдат разположени на второ ниво. Ќиво три е за заведени€ за бързо хранене, ресторанти, бизнес клуб и бар. ‘итнес център с разгъната площ 817.6 кв.м ще има на четвъртото ниво. —едалките за публиката ще заемат 5086 кв.м. »нсталациите ще са на площ 7112 кв.м.

 омплексът ще бъде съвкупност от съоръжени€, сгради и инфраструктура, проектирани по най-модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатл€ващи архитектурни решени€.

ќще по темата: общо новини по темата: 21
13.11.2019
09.01.2019
20.12.2018
26.09.2018
18.06.2018
12.06.2018
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.11.2018 г.
0
 
 
ћарин митев на бесилото
Aнонимен
на 09.11.2018 г.
0
 
 
“ова ще е уникален стадион построен от 10 човека рЯШВрЯ§£,50млн и нищо насреща.
Aнонимен
на 09.11.2018 г.
0
 
 
«дравейте! ћного интересни изводи и анализи. ƒори на най-невежи€ и неграмотен човек е €сно,че преди да се започне каквото и да е строителство е необходимо да имаме бюджет и финансиране. јко това не е налице не може да се стартира никаква дейност. «начи какво се получава.... ƒайте да почнем а после ще извиваме ръце ,дали на общината,дали на общински€ бюджет... ¬сички варненци помн€т и зна€т,че на това м€сто имаше стадион и не се сещам за никакви подпочвени води/ако греша мол€ за извинение!/
Aнонимен
на 08.11.2018 г.
0
 
 
Ќищо не е свършено, само се осребриха парцелите на общината и се окраде каквото можа. ¬сичко се прави с парите на варненци, а накра€ “»ћ ще стопанисва стадиона (ако и когато най-после се издои общината и се завърши). «а световното н€ма шанс, защото малоумниците намалиха капацитета на стадиона на 22 600 души, докато минимума за световното е 40 000.  ражбата на века във ¬арна!
0
 
 
≈дни от 4-та ученици споменаха миналата година,че ще тренират на стадиона,като го откри€т. ато стане н€кога.
0
 
 
ѕовечето работа вече е свършена, както казва  арбов, и е нормално и да са изхарчени гол€ма част от парите. Ќад€вам се да н€мат повече пречки и да издигнат трибуните по-бързо. «а капацитета не мисл€, че има нужда от увеличаване за мачовето от ј група, но ако е изискване за приемане на мачове от —ветовното 2030, то тогава си заслужава.
Aнонимен
на 08.11.2018 г.
0
 
 
ѕрез последните месеци напредъка по стадиона определено е видим. ¬€рвам, че съвсем скоро ще е готов.
Aнонимен
на 08.11.2018 г.
+1
 
 
јко и през следващите година-две се строи с добри темпове има възможност стадиона да бъде завършен далеч преди евентуалното световно първенство на Ѕалканите
Aнонимен
на 08.11.2018 г.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ќтличен старт за Ѕългари€ U19 в европейските квалификации
„ерно море тренира в намален състав и с юноши
ѕос€коха левскарите след издънката срещу Ѕотев в  оматево
—партак (¬н) срещу Ѕотев (ѕд) за  упата на Ѕ‘—
¬арненски рефер с 3 поредни отлични оценки на —ветовно по футбол
 ласиране –езултати
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: