Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (7)
Кристиано Роналдо с нападки към Реал Мадрид
Автор: Екип Varna24.bg 09:02 / 14.12.2018Коментари (0)1162
©
Кристиано Роналдо определено не се нуждаеше от много време, за да се адаптира към живота в Италия, поне що се отнася до този на футболния терен. Португалската мегазвезда откри головата си сметка за "Ювентус“ едва в четвъртия си мач, но за сметка на това вече има отбелязани 11 гола през сезона. По всичко изглежда, че нито напредващата му футболна възраст, нито смяната на климата, могат да възпрепятства головата машина от поредния му брилянтен сезон.

В същото време португалецът не пропусна удобната възможност да разбуни духовете около себе си и извън терена. В интервю за двата най-големи спортни италиански вестника, Роналдо беше откровен за трансфера си от "Реал Мадрид“ в "Ювентус“, и за адаптацията си към новата обстановка.

На въпроса относно отношението му към неговия стар противник и приятел Лионел Меси, Роналдо отговори: "Добре, ще си призная, може би той ми липсва мъничко. От друга страна, аз съм играл в Англия, Португалия, Испания, Италия, и на други места с националния ми отбор. А той е играл само в Испания. Така че, може би пък аз липсвам повече на Меси, отколкото той на мен.“

Кристиано беше дори още по-откровен на въпроса дали е разочарован, че Лука Модрич беше предпочетен пред него за носител на "Златната топка“ за тази година: "Аз мисля, че заслужавам това отличие всяка една година от моята състезателна кариера. Но, разбира се, когато бъде избран друг играч, това не е краят на света. Уважавам решението им.“

Успокоение за португалеца е, че "Ювентус“ е твърдо по пътя да спечели поредна титла на Италия. Отборът води с 8 точки преднина пред втория "Наполи“ след 15 изиграни кръга. "Старата госпожа“ е твърд фаворит и на букмейкърите за успешна защита на титлата си. Гигантът bet365 традиционно предлага най-добрите коефициенти за всички мачове от Серия А, както и за другите топ лиги в Европа и света.

Може би най-голямата бомба обаче португалецът хвърли на въпроса относно разликите между бившия и настоящия му клуб. "Не бих назовал конкретни имена, но определено мога да кажа, че сегашните ми съотборници в "Ювентус“ са най-добрата група от играчи, с които съм бил в един отбор. Голямата разлика е, че тук всички се чувстваме като отбор. Докато на други места, някои играчи се мислят за по-големи от отбора и от групата. Това не може да стане в Торино. Тук всички сме равни, на едно ниво, всеки е смирен и иска само отборът да побеждава. Ако победим, а Дибала и Манджукич не вкарат гол, те все пак се смеят, и атмосферата е страхотна. Това е много освобождаващо психически за мен, защото повечето пъти в Мадрид атмосферата беше друга. Точно това е причината да се чувстваме като едно семейство в "Ювентус““.

Това изявление на португалеца предизвика доста бурни и гневни реакции сред феновете на "Кралския клуб“ от Мадрид. Някои от тях дори открито обвиниха Роналдо в лицемерие и двоен стандарт при преценките си. По форумите на привържениците в интернет и в социалните мрежи бяха напомнени много примери, в които Гарет Бейл или Карим Бензема довкарват топката във вратата след като вратарите на съперника са отбивали ударите на Роналдо. Изражението на португалеца ясно е показвало разочарование в тези случаи, тъй като той е смятал тези голове аз свои.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: