Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Българин, возещ супер известни особи из Лондон, със смайващ разказ за навиците им
Автор: Екип Varna24.bg 14:08 / 21.12.2018Коментари (9)7108
Димитриос Христов е българин, който от доста години работи като ВИП-шофьор в Лондон. Видял е какво ли не, возил е кого ли не. Роден е през 1976 година в Пловдив и е с гръцки корени по бащина линия. Бил е футболист в юношеските формации на Локо (Пд) и Марица. След като подочухме с какво се занимава, решихме да опитаме връзка с него. Димитриос, който в България е известен с прякора Пелтека, а в Англия като Пелти, говори дълго широко пред "Блиц". Ето неговия крайно интересен монолог, в който ни разкри много пикантерии.

"През 2001 година дойдох уж за малко в Лондон и тук се запознах с майката на дъщеря ми. Тя беше една от причините да остана за по-дълго в Англия. Впоследствие се разделихме, а щерка ни, да ни е жива и здрава, в момента е на 16 години. До 2004 година работих за няколко фирми като шофьор, но две лета по-късно започнах да действам самостоятелно. Бавно и постепенно бизнесът ми, да чукам на дърво, започна да процъфтява. И ето че днес мога с ръка на сърцето да заявя, че съм повече от добре. В момента съм ВИП шофьор на около 500 клиенти – всички са тузари, богаташи и известни личности в областта не само на футбола, но и на спорта като цяло, както и на бизнеса.

И понеже не мога да се справям сам, ангажирам екип от други шофьори, в който попадат главно българи с малки изключения – имаме турчин, ливанец и косовар. Аз си имам автомобил, а те карат своите си коли. Понеже знам перфектно гръцки, извършвам основната транспортна дейност на най-големите гръцки банки в Лондон, които не са никак малко.

В какво се изразява работата ми – хората ми имат координатите и ме търсят, когато трябва да ги превозя от едно до друго разстояние. Да, те са богати, имат си най-модерните автомобили в света, но избягват да карат из центъра на Лондон. Там си е лудница. Трудно е да шофираш, а за паркирането да не говорим. Освен това возя семействата им, когато се налага – жена, деца, някои други роднини. Аз обаче избягвам да ме ангажират за кратко време, а за над 2 часа. Минимум за толкова. Возя доста футболисти, които, като са били до късно някъде на купон, ми се обаждат и съм на линия, за да ги закарам до домовете им.

Отделно поддържам личните автомобили на няколко известни личности – карам ги в сервиз или автомивка. Най-много контактувам с футболен клуб Челси и ненапразно съм голям фен на отбора, както и на родния ми Локомотив (Пловдив). Сигурно имам стотици трансфери от дадена точка на Лондон до базата на "сините". Возил съм навремето Андрий Шевченко, Михаил Балак, Уилям Галас. Французинът сигурно държи рекорда за най-чести ангажименти с мен. Все го карах и взимах от един бар, в който управител е българин. Шева и Балак обаче са едни от най-точните хора, с които съм имал контакти. Невероятно земни и точни. Шапка им свалям!

Такъв е и Франк Лампард – изключителен добряк и симпатяга. Поддържам връзка с него и до днес, въпреки че от лятото стана мениджър на "Дарби Каунти". Дано успее да вкара "овните" във Висшата лига. Има обаче и странни птици. Ако взема да ви разказвам как са се държали в автомобила ми, какви щуротии са правили, лошо ще ви стане.

Патрис Евра и Пол Погба са най-големите олигофрени. Евра ръси само простотии, издава странни звуци – 6 без 10 е отвсякъде тоя. Погба е и голям тъпанар. Надут е страшно много – все едно целият свят е негов, а пък в същото време говори като пълен идиот английски. Какво ти говори, той, завалията, името не може да си каже. И на всичко отгоре е стиснат. Грам бакшиш не оставя. Един път, втори път, накрая тактично му намекнах, а на оня направо все едно му бъркаш в сърцето. Ама се научи да оставя нещо отгоре (смее се).

Десетки пъти съм ходил до къщата, където живееше Дидие Дрогба. Знаете – феновете на Челси безкрайно много го обичат. Не съм обаче возил него, а сестра му. Тя ме ангажираше, понеже той си имаше личен шофьор. Нека уточня – да, играчите ходят понякога на тренировки, шофирайки сами, но доста често наемат такива като мен. Дрогба живееше в уникално имение – шеметно и красиво.

Возил съм и Карло Анчелоти. И знаете ли кога? Точно когато го спрягаха да поеме Арсенал, след като преди това беше начело на Челси. Закарах го да оглежда няколко тузарски къщи, където трябваше да се настани. Но нищо не се получи, понеже той се размина с "артилеристите".

Работя и с Ювентус – когато тимът има мач от евротурнирите в Англия, ми се обаждат и винаги съм насреща. Директорът на фирмата, когато организира полетите на Юве, ми е личен приятел. Неговата съпруга е племенничка на бившия шеф на Хартс Владимир Романов, който се срина финансово. Оттам завързах контакти и с други италиански клубове – Милан, Интер. А един от спонсорите на Наполи ми е доста близък. Той е братовчед на гръцки корабен магнат, а аз поддържам връзка с всички големи гръцки корабни фамилии.

Мои клиенти са били популярният в цял свят готвач Джейми Оливър, както и легендарният шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун. Много съм близък със Седри Шенер – бивш президент на "Трабзонспор", както и с шефа на "Олимпиакос", който е и собственик на "Нотингам Форест".

Най-големият бакшиш, който съм получавал, е 5000 паунда. Точно така – няма грешка! Звучи странно, но ми ги остави един богат евреин. С него работя от 2007 година. Веднъж ми звънна и ми каза, че по най-спешния начин трябва да го закарам на летище "Хийтроу“, за да хване самолет за Женева. Разполагах с много малко време, но успях. Карах в аварийната лента и рискувах да остана без книжка. Даже това му казал, че ако ми я отнемат, да ме вземе на работа при него. В крайна сметка успях и стигнахме навреме. Курсът струва точно 60 паунда, но той направо ме смая, като извади пет хилядарки и ми ги връчи.

Най-дългото разстояние, в което съм карал клиенти, е от Лондон до Монте Карло и до едно градче, намиращо се близо до Бордо. Професията ми харесва, защото е интересно да комуникираш с популярни хора. Сега се стягаме за коледните празници и искам да пожелая на вашите читатели да си изкарат прекрасно и да са здрави. И дано мечтите им се сбъднат“.



Още по темата: общо новини по темата: 1301
15.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може и да послъга малко, но мерцедеса му е чисто нов, едва на няколко месеца.
0
 
 
Този категорично не е с всичкия си. Евентуално като коледен клоун може да има частичен успех. Няма разумен човек на тази планета, който да обсъжда по такъв начин клиентите си.
на 21.12.2018 г.
0
 
 
Агоп качи долу.От България ама малко гръцки АРМЕНЕЦ.Качи долу АГОП.
+3
 
 
И като се събуди, гледа - прозореца отворен, краката отвити... Мъка, мъка... Тоя трябва Слави Три. да го вземе спешно за сценарист, че такъв талант не е за изпускане
+3
 
 
Евреин при 60 паунда сметка да ти остави 5000 е виц.Тук вече се изложихте ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: