Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хазарт, дрога и алкохол съсипаха най-бързия бял мъж на планетата Николай Антонов, ще изплува ли?
Автор: Екип Varna24.bg 15:21 / 24.12.2018Коментари (0)5071
В продължение на 9 месеца световният и европейски шампион в спринта на 200 метра се лекува от зависимостите си в столичен терапевтичен център. Николай Антонов вече е изписан. След края на успешното лечение е в родния си Разград, където ще посрещне коледните празници заедно с майка си. Възрастната жена от години мечтае да прегърне истинския си син, а не развалината, в която се бе превърнал един от най-големите български лекоатлети.

През последните близо две десетилетия Таланта потъна в море от алкохол, дрога, хазарт, побоища. Стигна до затвора заради въоръжен грабеж, до опити за самоубийство и психиатрия, профука стотици хиляди левове, спечелени през славната му кариера. Днес 50-годишният Николай е твърдо решен никога повече да не се връща към този живот, който едва не го доведе до смъртта.

"От 9 месеца съм чист - разказва атлетът с прякор Таланта пред "България Днес". - Не пия, не се друсам, не играя на машинки. В Разград хората се държат по друг начин с мен. Ходя на разходки, срещам се с приятели. Понякога излизам на механа, на пиано бар. Около мен пият, но не ме дразнят. Когато усетя импулс за алкохол, ставам и казвам лека вечер. Дъщеря ми много ми се радва, всеки ден се чуваме по няколко пъти. Само трябва да не се отпускам, защото малко ми трябва. Ако стане нещо, много бързо пак ще потъна."

След празниците човекът, побеждавал легенди като Карл Люис и Линфорд Кристи, започва новия си живот в София, далеч от досегашната вредна среда в Разград. Наел е скромна квартира и мечтае за работа, свързана със спорта. В момента има немалки финансови затруднения и се прехранва основно с инвалидната си пенсия от 320 лева, която получава заради здравословни проблеми, дошли след края на спортната му кариера.

"Първите два месеца от годината ще ми е трудно, защото ще съм без пенсия заради подновяване на ТЕЛК - казва Николай. - В такива случаи парите се получават със закъснение. Ще трябва да намеря поне 400 лева, за да мога да преживея."

За съжаление към момента единственото предложение за работа към световния шампион е да... храни маймуните в столичния зоопарк. "Търсих си цял месец работа в София, но все удрям на камък - признава Антонов. - Засега се справям финансово, намирам начини да се издържам, без да правя глупости. Трябва да си намеря работа, това е много важно за възстановяването ми. Да съм ангажиран, да не мисля за щуротии. Да ставам сутрин рано, да се прибирам късно вечер. Пуснах молба в Зоологическата градина да разпределям храната на животните в кухнята. Но там са върнали стар кадър, някаква възрастна женица. После ми предложиха да храня маймуните, но тази работа не е за мен. А и трябва да се носи тежко, което аз не мога, защото съм с херния."

Въпреки всичко Таланта не се отчайва и вярва, че отново може да е полезен. По време на лечението си в клиниката Антонов е посетен от изпълнителния директор на ЦСКА Пламен Марков. Таланта е бивш състезател на "червените" и бе награден по случай 70-годишнината на клуба. Въпреки това от ЦСКА не искат да му предложат работа дори като портиер или пазач... Таланта мечтае за работа, свързана със спорта, където е оставил немалко приятели.

"Намерил съм две деца да тренират при мой бивш колега, който има частен клуб по лека атлетика в София - казва Антонов. - Ако му намеря още десетина деца, мога да почна там и ще ми отпусне 500-600 лева на месец. Каквото и да е, трябва с нещо да се ангажирам. Аз съм директен - ако видя, че не мога да се справя, ще си кажа."

Наскоро той се среща с Христо Стоичков на представяне на книгата на Камата в София. Таланта чака заедно с фенове два часа и половина в студа за среща с носителя на "Златната топка", с когото се познават от повече от четвърт век. Атлетът дори му гостува в Барселона през 90-те години. Двамата шампиони се снимаха заедно, но Антонов достойно не се оплаква от проблемите си пред него.




Още по темата: общо новини по темата: 1301
15.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: