Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Странни болести измъчват Слави, отново закъса със здравето
Автор: Екип Varna24.bg 17:43 / 20.01.2019Коментари (1)19323
©
Странни болести измъчват Слави Трифонов. От години здравословното му състояние е повод за всевъзможни спекулации. На шоумен №1 у нас са били приписвани куп фатални диагнози, които за радост са се оказвали фалшиви. Дългия дори е признавал в биографичната си книга, че е планирал да се самоубие, след като е научил, че е тежко болен. За щастие, оказва се, че лекар му е лепнал грешна диагноза. Дори тези, които го недолюбват, бяха впечатлени от разтърсващата му изповед, оценявайки куража му да разкаже за най-големите перипетии, през които е преминал досега. По примера на световните звезди, Слави искал да даде надежда на хората, че никога не бива да се предават.

В живота на Трифонов има няколко момента, когато се е чувствал слаб.

За един от най-критичните разкри по време на гостуването си в "Шоуто на Слави" актьорът Камен Воденичаров. Бившият кукувец потъна в спомени за общото им минало, когато Камен бе част от екипа на "Каналето". От дума на дума Трифонов си припомни кошмарен момент, случил се по време на път. Случката се разиграла на път към Бургас, където Камен и Слави имали участие. Воденичаров шофирал беемвето си, всичко било спокойно, но изведнъж Трифонов получил силен пристъп на паник атака. Безпричинно шоуменът получил силно сърцебиене, пулса му стигнал 170 удара в минута и обявил на Камен, че умира, пише "Уикенд".

"Возя се отпред и изведнъж нещо започна да ми тупти сърцето. Не знам защо. Аз тогава пушех.. Казах на Камен: "Спри колата!" Той спря. Казах му: "Камене, всеки момент ще умра. Ей тука сега ще умра между Сливен и Бургас". Изведнъж ми стана лошо, имах чувството, че всеки момент ще си отида. И го питам: "Ти сега какво ще правиш, ако умра?" Камен ми отговори да не го мисля и започна да ме успокоява. Но аз пак: "Не, не, не! Умирам! Аз съм сигурен. Всеки момент ще умра", разказа преживяванията си Слави. Воденичаров го закарал в най-близката болница и лекарите успели да овладеят ситуацията с медикаменти. "Слави има особено отношение към здравето си. Щом реши, че леко го е "клъвнал щъркела", вече край! Каза, че умира. Накарах го да излезе навън, да подиша малко чист въздух. Успокоих го, че няма да умре. Но му обясних, че е по-добре да отидем до Бургас, ако иска да умира, поне да е в болницата. Така щеше да е по-добре", с чувство за хумор коментира критичната ситуация Камен Во.

Една от най-сакралните му тайни на Слави е, че е бил на крачка да сложи край на живота си заради страшната диагноза множествена склероза, поставена му през 90-те години. За щастие, тя не се потвърдила. Всичко започнало със грешна диагноза, която му лепнал невролога д-р Цанков от болница "Света Ана". След като чул присъдата на доктора, Слави бил на ръба на отчаянието и обмислял как да се гръмне, за да сложи край на кошмарите си. "Бях се отписал. Не мислех да чакам - бях сериозно решил да се гръмна. Събирах само смелост за това", признава Трифонов.

Докато събирал смелост, сестра му Петя, която е медицински кадър, се усъмнила във фаталната диагноза на д-р Цанков. Каката на Слави го изпратила на преглед при други лекари. "Пратиха ме на куп още безумни изследвания, на които аз се подлагах с мазохистична страст. Кои от кои по-мъчителни. Почнах полека-лека да излизам от фаза. Какво ми е струвало, само аз знам. И най-близките около мeн. Имах само сестра ми Петя. 6 години е по-голяма от мен, но не просто живеем в едно и също време. В най-тежки мигове от моя живот съм знаел, че винаги мога да се опра на нея, да разчитам за всичко", признава днес Слави.

Истината е, че от 10 години учиндолецът има сериозни проблеми и вече не може да стои дълго време прав. Изкачването на стълби за него е невъзможно, както и карането на кола. Освен това шоуменът приема по шепа болкоуспокояващи всеки ден, за да е в състояние да води шоуто си. На грандиозните си концерти-спектакли в "Арена Армеец" през 2017 г. Слави остана през цялото време седнал на висок стол. Миналата пролет Трифонов стоически издържа 2-часовия концерт в най-голямата зала в Европа – "О2 Арена Лондон". Благотворителното музикално събитие, изнесено пред 20 000 души, бе в подкрепа на децата с увреждания у нас.

Дългия не крие, че освен болките в крака, страда и от такива в гърба и кръста, които не му дават да мигне, а единият му крак е по-къс от другия с 3 см. След като се потроши в банята на хотелската си стая, по време на турне в Стара Загора през 2009 г., Слави хвърлил доста пари за рехабилитация, но състоянието му не било за завиждане. За негово нещастие при самия удар на хлъзгавите плочки Дългия получил фрактура на костта под ябълката на тазобедрената става. Кракът му бил закрепен от лекарите благодарение на пироните, но въпреки това Трифонов усещал болка от време на време. Болежките в краката, които Дългия бори от няколко години, често го измъчвали. За капак един от титаниевите пирони, имплантирани, за да крепят левия му крак, създавал дискомфорт и бил изваден.

Счупеният крак на Дългия не е единственият му тежък здравословен проблем. Преди няколко години Трифонов бе напът да изгуби зрението си. "Когато стана това с очите ми се изплаших. Не съм толкома корав, колкото ми се иска. Изплаших се, че не виждам. Затворих се в един хотел. После в друг. Не бях загубил напълно зрението си. Не виждах една част, но беше досататъчно, за да се изплаша. Не ми се говори за това. Не е, защото крия нещо... Просто има неща, да които не ми се говори", лаконичен е по темата Трифонов.



Още по темата: общо новини по темата: 1301
15.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
22.11.2019 »
21.11.2019 »
предишна страница [ 1/217 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.01.2019 г.
-1
 
 
Натисна ла го просротията
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: