Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
300 борци от над 20 държави идват в Русе за турнира "Дан Колов"
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 30.01.2019Коментари (0)1641
© БФБ
Иранците идват с първия си състав в свободния стил за турнира "Дан Колов – Никола Петров", който ще се проведе в Русе от 28 февруари до 3 март. Делегацията на Китай обаче е една от най-многобройните – 45 състезатели. За надпреварата пристигат повече от 300 чужденци от над 20 държави, сред тях Япония, Република Корея, Полша, Аржентина, Тунис, Индонезия. Крайният срок за заявки е 14 февруари, като има запитвания още от Русия, САЩ, Турция, Индия.

Днес кметът на Русе Пламен Стоилов и работна група по подготовката на турнира инспектираха зала "Арена Монбат", която ще бъде арена на срещите. За форума са резервирани и всички хотели в крайдунавския град. А родната федерация получава пълно съдействие от местната управа за организиране на турнира на най-високо ниво. За последно Русе бе домакин на голямо състезание по борба през 2016 година - европейското за младежи до 23 г.

Както тогава, така и сега, повечето гости ще притигат на летището в Букурещ и ще бъдат извозвани с автобуси и коли до Русе.

Интересът е провокиран и от факта, че турнирът в свободната борба при мъжете и жените ще бъде рейтингов. Първият такъв за сезона бе "Иван Яригин" в Красноярск (Русия), който завърши миналата седмица, и на който двукратната европейска шампионка Биляна Дудова спечели бронз в категория до 57 кг.

За надпреварата се очаква да пристигне и Русия с първия си състав, начело със звездата си Абдулрашид Садулаев. За Руския танк това ще бъде единствено състезание преди Евро 2019 през април в Букурещ или европейските игри в Минск през юни.

Преди състезанието много от отборите ще пристигнат и на лагер у нас. Първи идват корейците и японците – на 25 февруари. Лагерът за свободния стил, мъже ще бъде в Самоков, за класиците – в Тетевен, а за жените – в Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: