ЦСКА за трансфера на Десподов: Бихме рекорда на Стоичков в Барселона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 31.01.2019
3467
Нападателят на ЦСКА-София Кирил Десподов вече официално е състезател на италианския Каляри. Ръководството на "армейците" финализира трансфера с клуба от Серия А, а след като Десподовднес премина успешно медицински прегледи. Той парафира и личния си контракт за срок от 4,5 години.

Ето какво още информираха от стадион "Българска армия":

Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в Калчото.

За два сезона и половина с червената фланелка Десподов изигра общо 79 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 24 гола и записа 30 асистенции. Като играч на армейците той се утвърди и в мъжкия национален отбор, където отбеляза важен гол срещу Кипър. Заради силните си изяви през 2018 година бързоногото крило бе обявено за "Футболист №1" на България.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).