5-месечна забрана за Тервел Пулев! Отлагат мача му в Пловдив?

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:22 / 05.04.2019
759
Тервел Пулев получи 5-месечна забрана да се боксира на територията на американския щат Калифорния. Това бе потвърдено от авторитетния боксов статистически сайт boxrec.com, където е отбелязано, че Малката Кобра няма право да се бие в Калифорния до 19 септември 2019 година.

Забраната е наложена от Калифорнийската атлетическа комисия, като причината за нея е контузията, която Тервел получи по време на мача с американеца Мич Уилямс на 24 март. Тогава той счупи костица на ръката. Подобно решение за спиране на състезателните права се взима, за да се пази максимално здравето на спортистите и да не се рискува да се получи още по-неприятна травма.

Според лекарите в САЩ травма като тази на Тервел Пулев може да отшуми напълно до 6 месеца.

Това обаче прави под въпрос провеждането на мач на Малката Кобра в пловдивската зала "Колодрума". Такъв двубой вече бе обявен официално за 18 май, но времето едва ли ще е достатъчно Пулев да се възстанови от контузията. Най-вероятно защитата на европейската му титла ще се отложи с няколко месеца.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).