БФС ще запълва с баражи освободеното от Верея място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:07 / 10.05.2019
2186
БФС ще покани четирите отбора, които завършат на второ място в четирите регионални Трети лиги, за участие в баражи, чрез които да се определи кой ще заеме мястото на Верея (Стара Загора) във Втора лига.

Старозагорци вече бяха изхвърлени от Първа лига заради 5 съмнително проведени мача. Клубът обаче най-вероятно няма да покрие лицензионните изисквания за Втора лига, а и самият президент Християн Първанов обяви, че тимът ще се премести в Трета дивизия.

Така освободеното място ще бъде попълнено с баражи. БФС ще изиска от зоналните съвети по места да представят заявки за участие в тези баражи. В момента на вторите позиции са Янтра (Габрово) в Северозападната Трета лига, Суворово в Североизточната, Оборище (Панагюрище) в Югозападната и Созопол в Югоизточната дивизия. Единствено панагюрци са наясно, че няма как да бъдат изместени от 2-ата позиция. Останалите тимове все още имат шанс да се преборят за директно влизане във второто ниво, а също така могат и да се сринат от второто място надолу.

Ако три или и четирите втори отбора подадат заявки за участие, ще се тегли жребий за полуфинали и финален бараж в един мач, твърди БТА. Ако само два отбора изявят готовност и са подготвени финансово и организационно за Втора лига, то те ще се срещнат в една среща на неутрален терен.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).