Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Наградиха победителите в международния Маратон Варна 2019
Автор: Пламена Николова 09:14 / 13.05.2019Коментари (0)1459
Кметът на Варна Иван Портних и директорът на дирекция "Спорт“ Кристиян Димитров наградиха победителите при мъжете в класическата дестинация на международния Маратон Варна 2019. Събитието е подкрепено от Министерството на младежта и спорта и Община Варна. Първи стана Осея Тюей от Кения, който постави рекорд за трасето от 42 км - 2:16:35 ч. Той спечели голямата награда от 8000 лв. Втори е Хамиз Бараки от Мароко, следван от Жен Симукека - Руанда. Миналогодишният победител в маратона във Варна Ахмет Насеф, представител на Италия, остана 7-ми. 

"Днес е Световният ден на предизвикателството, наситен с много събития, в който Варна се вписа чудесно. Само през последните 48 часа посрещнахме две престижни международни събития – Рали България и Международния маратон, които събраха десетки елитни спортисти от страната и чужбина. Преди дни Краси Георгиев стартира от Варна ултрамаратона по европейския коридор №8. Раздадохме наградите на Националната студентска универсиада, като искам да поздравя специално младежите от Медицинския университет, които се представиха достойно пред НСА. Всичко това е доказателство, че напълно заслужено Варна носи титлата Европейски град на спорта. Благодаря на организаторите, на всички участници, на доброволците, без които този празник не би се случил. Продължаваме с инвестициите в спортната инфраструктура във Варна – в близките дни започваме работа по изграждането на три нови спортни комплекса – във Владиславово, на ул. "Студентска“ и в кв. "Виница“, както и на нови спортни площадки в 10 училища. Инициативата е в подкрепа на развитието на масовия спорт в града“, заяви кметът Иван Портних

При жените победител в маратона стана Рут Матебо от Кения, следвана от сънародничките си Каролин Чероно и Жан Мбого. Над 500 души се включиха в дистанциите - класическа 42.195 км маратон, 21 км полумаратон, 10.5 км и 2 км градски крос. 

Маратон Варна е с общ награден фонд от 49 000 лв. Той се проведе по трасе, което  бе лицензирано от Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) и позволява резултатите да бъдат официално признати в ранглистите. Състезанието е в официалния календар на Българска федерация по лека атлетика и част от  програмата на Община Варна за титлата Европейски град на спорта 2019.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: